Premi europeu al projecte "L'hort al terrat"

11/11/2019 - 09:00

El projecte dels horts urbans conreats per persones amb discapacitats al terrats de cinc edificis públics de Barcelona, entre els quals hi ha la seu del Districte de Sants-Montjuïc, ha guanyat els European Public Sector Awards (EPSA) en la categoria d'administracions locals i supralocals. 

Els premis s'han lliurat a la localitat neerlandesa de Maastricht, en una cerimònia de colofó del procés al què s'han presentat 160 projectes d'administracions locals, regionals i nacionals de 28 estats europeus, dels quals 40 han estat reconeguts com a bones pràctiques.

Des del mes passat, quedaven tres projectes finalistes en cadascuna de les categories dels premis EPSA (administracions locals, regionals i nacionals). Aquesta setmana, responsables de cadascun dels projectes els han presentat públicament en la trobada que ha tingut lloc a Maastricht i, finalment, avui el jurat internacional d’alt nivell —que prèviament havia visitat els projectes in situ— ha triat “L’hort al terrat” com a guanyador.

El projecte “L’hort al terrat” es duu a terme als terrats de cinc edificis públics de l’Ajuntament de Barcelona: la seu de l’Àrea de Drets socials, la de la Gerència de Recursos i Relacions Internacionals al carrer d’Avinyó, la del Districte de Sants-Montjuïc i la de l’Espai Jove Fontana. En tots aquests horts, la metodologia de treball és la mateixa: els tècnics de l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat (IMPD) col·laboren amb entitats que treballen amb persones amb diversitat funcional als diversos territoris, que n’assumeixen la gestió.

Les persones que participen directament en el manteniment dels horts tenen discapacitats físiques, intel·lectuals o de salut mental. Treballen amb el suport de l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA), que s’encarrega de la part agronòmica i tècnica dels conreus. L’excedent de productes de l’hort es porta a menjadors socials i al Banc d’Aliments. Entre els objectius del projecte hi ha l’empoderament de les persones amb discapacitat, mostrant a la societat les seves capacitats i fortaleses, així com llur aprenentatge en el conreu d’hortalisses i plantes, alhora que es contribueix al desenvolupament d’una ciutat més verda.


 

Municipis: 

Relacionats

Article

Integrar plantes silvestres comestibles en el sistema alimentari pot suposar una estratègia d’adaptació al canvi climàtic. Sota aquesta premissa, les organitzacions Eixarcolant, Tarpuna i Restaurantes Sostenibles, estan duent a terme un projecte per fomentar i facilitar la producció, distribució i consum d'aquest tipus de plantes a Barcelona.
 

Article

La tercera edició dels premis Mercabarna Paco Muñoz contra el malbaratament alimentari ha rebut la participació de 7 iniciatives de diferents entitats, associacions i empreses. 

Aquest any s'han guardonat dos projectes en l'àmbit de la Prevenció del Malbaratament Alimentari i la Innovació Social, quedant deserta la categoria d'Innovació Tecnològica.

Article

BSM es proposa reduir un 40% els desplaçaments en vehicle motoritzat amb el Pla de Desplaçament d’Empresa

Butlletí