Palau Avança el primer equipament municipal en disposar de plaques solars

Font: Ajuntament de Palau-solità i Plegamans

22/01/2021 - 18:17

Abastirà d’energia elèctrica l’edifici i amb l’energia que sobri es revertirà a la xarxa general

L’edifici de Promoció Econòmica Palau Avança compta des del 21 de desembre d’una instal·lació de plaques fotovoltaiques. D’aquesta manera es converteix en el primer equipament municipal en alimentar-se d’energia neta renovable.

S’han instal·lat un total de 22 plaques al sostre de l’edifici que abastirà d’energia elèctrica els serveis que s’hi allotgen i amb l’energia sobrera que es generi es revertirà a la xarxa elèctrica general, per abaratir la factura de la llum i per proporcionar energia neta a altres edificis.

La instal·lació de les plaques les ha realitzat una empresa local que ha ofert un preu competitiu i que d’aquesta manera també s’ha volgut donar suport al teixit productiu del poble.

Amb aquesta intervenció es pretén reduir la despesa elèctrica i sobretot reduir la contaminació produïda per la producció d’energies fòssils. Està previst que d’altres equipaments municipals es dotin també d’aquesta instal·lació. 


 

Categories: 

Relacionats

Article

L’Ajuntament de Reus impulsarà la creació d’una comunitat energètica de fins a 6,2 MWp de potència al polígon Reus que aprofitarà les cobertes d’edificis públics i privats per a la instal·lació de plaques fotovoltaiques que podran subministrar energia als edificis municipals i a les empreses instal·lades al polígon, en un radi de 500 metres, i aprofitar l’excedent per a produir hidrogen verd.

Article

 

Entre les projectes que s'estan impulsant per promoure l'ús de la biomassa, en aquest moment la Diputació de Barcelona està liderant el projecte Biomassa pel Clima que suposa la instal·lació de 14 calderes a la província de Barcelona. Aquest vídeo ho explica en dos minuts.

Notícia

El Consistori també encarrega la redacció dels projectes per col·locar panells solars a l’Escola Pompeu Fabra i a Can Rajoler

Butlletí