Palamós utilitza aigua freàtica per a la neteja viària com a mesura d'estalvi per sequera

14/04/2023 - 09:00

L'Ajuntament ha incorporat aquest recurs per complir l'estat de sequera decretat per l'Agència Catalana de l'Aigua.

Des de l'Ajuntament de Palamós s'apliquen diverses mesures per reduir el consum d'aigua potable al municipi, donant compliment a l'estat d'excepcionalitat per sequera decretat per l'Agència Catalana de l'Aigua. 

​L'Ajuntament ha habilitat aquest pou amb les condicions òptimes per poder extreure l'aigua necessària de manera que no afectés els nivells d'aigua freàtica del municipi necessaris per a l'ús domiciliari. Es tracta d'un recurs hídric que subministra un pou municipal ubicat en les instal·lacions esportives de "Josep Massot i Sais" i que fins ara només era usat per al reg de gespa artificial. 

Actualment, l'Ajuntament de Palamós es troba fent proves per estudiar si aquest subministrament freàtic també es pot destinar al reg de jardins i parcs municipals. Un altre de les mesures aplicades, és que aquesta passada Setmana Santa ja es va aturar el subministrament d'aigua per les dutxes de les platges, "una restricció que si continua durant l'estiu, òbviament durant tot l'estiu les dutxes de les platges no estaran operatives".

Fonts municipals han aprofitat l'anunci de la mesura per convidar a la ciutadania a la conscienciació de la situació de sequera actual i la seva participació en l'estalvi d'aigua.


 

Municipis: 
Etiquetes: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

La neteja de la ciutat ja es fa amb aigua exclusivament freàtica, i ara, a causa de la situació d’excepcionalitat per la sequera, se n’augmenta l’ús als serveis municipals, sobretot, per al reg de supervivència d’arbres i plantes. 

Article

L’activació de la fase d’excepcionalitat del Protocol d’actuació per situació de sequera de Barcelona afecta especialment els parcs i els jardins de la ciutat, que veuran reduït considerablement el reg, cosa que podria provocar que la gespa es descolorís, però això no afectaria la supervivència dels arbres i les plantes.

Butlletí