Olesa celebra la Setmana Sense Soroll amb una ruta urbana per mesurar els decibels en diversos punts del municipi

Font: Ajuntament d'Olesa de Montserrat

05/05/2017 - 16:48

Els i les participants de l'activitat han certificat que l'interior del Mercat Municipal és l'espai on els decibels han sigut més alts (87,2 db de màxima i uns 77,8 db de mitjana), mentre que la plaça de la Sardana ha sigut l'indret en el qual s'han registrat menys decibels: 74 db de màxima i 53 db de mitjana. L’objectiu final, és elaborar un mapa de so a partir de les diferents mostres obtingudes, que faran públic properament.

Un grup d'olesans i olesanes han participat en la sortida urbana guiada programada per l'Ajuntament d'Olesa de Montserrat en el marc de la celebració de la primera Setmana Sense Soroll, una iniciativa promoguda per la Generalitat de Catalunya entre els dies 24 i 30 d'abril de 2017 i que té com a lema "Silenci si us plau".

La sortida, guiada per Joan Soler i Gironès, ha consistit en un recorregut urbà per diversos indrets del nucli urbà del municipi per tal de mesurar amb un sonòmetre, però també amb diverses aplicacions per a dispositius mòbils, els nivells de decibels de cadascun dels indrets, com ara la plaça de les Fonts, la plaça de la Sardana, la cruïlla del carrer Lluís Puigjaner amb Alfons Sala i la plaça Fèlix Figueras i Aragay. De tots els espais analitzats, els i les participants han certificat que l'interior del Mercat Municipal és l'espai on els decibels han sigut més alts (87,2 db de màxima i uns 77,8 db de mitjana), mentre que la plaça de la Sardana ha sigut l'indret en el qual s'han registrat menys decibels: 74 db de màxima i 53 db de mitjana. L’objectiu final, és elaborar un mapa de so a partir de les diferents mostres obtingudes que faran públic properament. 

El principal objectiu de la Setmana Sense Soroll és conscienciar a la ciutadania del problema de la contaminació acústica, especialment en l’àmbit urbà, dels seus efectes, i les seves possibles solucions.A més, també es busca aglutinar totes aquelles iniciatives promogudes, tant en l’àmbit públic com privat, i donar a conèixer, tant a la ciutadania com a les administracions, noves eines de gestió i control del soroll. 

Olesa de Montserrat és un els 13 municipis d'arreu de Catalunya que s'ha adherit a aquesta iniciativa de la Generalitat de Catalunya per conscienciar sobre la contaminació acústica a les nostres localitats. 


 

Categories: 

Relacionats

Notícia

Els dies 14 i 15 d'octubre del 2020 s'emetrà en streaming i des de Sant Cugat del Vallès la 3a edició d’acusti.cat, el Congrés d’Acústica de Catalunya. L'esdeveniment comptarà amb diverses activitats de debat i reflexió paral·leles entorn els reptes i dilemes al voltant de la problemàtica del soroll. 

Notícia
En el Dia Internacional de la Sensibilització envers el Soroll
Foto: Betevé

Foto: Betevé

​El 29 d'abril se celebra el Dia Internacional de la Conscienciació sobre el Soroll, que té per objectiu preservar l'ambient acústic i evidenciar les molèsties que el soroll genera a la nostra salut. Les dades dels ajuntaments de Barcelona i Terrassa mostren reduccions significatives del soroll durant les primeres setmanes de confimanent.

Article

​El 29 d'abril se celebra el Dia Internacional de la Conscienciació sobre el Soroll, que té per objectiu preservar l'ambient acústic i evidenciar les molèsties que el soroll genera a la nostra salut.​

Butlletí