Obres al camí de la Riera de Sant Cugat a Cerdanyola

Es preveu que tot aquest nou espai natural estigui a l'abast dels ciutadans a finals de 2010
Font: Aj. Cerdanyola
24/10/2009

Les obres d'ampliació i adequació del camí de la Riera de Sant Cugat al seu pas per Cerdanyola del Vallès, avancen a bon ritme, segons informa el consistori.  Aquesta intervenció, aprovada l'any 2008 consisteix en continuar el treball fet en el Parc de la Riera, aigües amunt de la Riera de Sant Cugat, des del gual de Guiera, passant pel Parc Tecnològic i el camí dels horts,  fins aproximadament el paratge de les restes ibèriques trobades a can Xercavins.

La Riera de Sant Cugat se situa en un entorn de gran importància estratègica per al desenvolupament d'un sistema d'espais lliures d'abast territorial, coordinat amb els parcs i zones naturals existents, especialment el Parc de Collserola, el corredor verd, amb la Serra de Galliners i la Serra de Sant Llorenç. És un corredor geogràfic i biològic amb un gran valor estratègic, que enllaça la vessant nord de la Serra de Collserola amb la superfície sud de la plana del Vallès.

La Riera ha pogut mantenir bastant bé en aquesta zona  les seves característiques naturals: la vegetació de ribera, el relleu original de les lleres i els econsistemes de ribera. És per això que la intervenció que es planteja s'ha previst especialment respectuosa i acurada per tal de poder mantenir els seus valors naturals alhora que s'adequa una camí transitable per a les persones amb el mínim impacte, s'articulen uns petits espais d'estada i descans amb un mobiliari similar a l'existent a l'actual Parc de la Riera, i s'inclou una aposta important en la recuperació de la vegetació de ribera original i autòctona, amb la replantació d'espècies com la sarga, el saulic i el canyís, a dins del canal, i al marge del curs fluvial, àlber, freixe de fulla petita, salze, saüc, sanguinyol, arç blanc i aranyoner, per tal de naturalitzar tot aquest entorn i reforçar els seus valors ecològics.

Es preveu que tot aquest nou espai natural estigui a l'abast dels ciutadans a finals de 2010, que és quan està previst que finalitzin aquestes obres d'acondicionament.

AdjuntMida
Image icon Camí de la Riera de Sant Cugat44.28 KB

Relacionats

Article

La Diputació de Barcelona, a través de la Gerència de Serveis de Medi Ambient, acaba de publicar el llibre Les solucions basades en la natura en l’àmbit municipal, en el qual s'analitza el concepte i una vintena d’intervencions en el territori, amb l’objectiu d’incentivar la seva implantació en el món local.

Notícia

La sessió “Construir Ciutats Circulars per afrontar reptes de futur i de la Covid-19" té l'objectiu d'estimular el paper que han de jugar les ciutats en la transició ecològica i el seguiment de les directrius del Pacte Verd Europeu, integrant la sostenibilitat en l’acció local de forma transversal i utilitzant l’Economia Circular i la idea de construir Ciutats Circulars com eines de transformació sistèmica.

Butlletí