Nova aula d'educació ambiental a Can Zam

Font: AMB.cat

24/08/2018 - 08:54

Des del passat 11 de juny s'estan fent les obres per construir l'Aula d'Educació Ambiental del parc de Can Zam a Santa Coloma de Gramenet. És el setè equipament metropolità d'aquestes característiques.

Es tracta d'un edifici pensat i dissenyat específicament per a l'aprenentatge i la descoberta dels valors i els aspectes ambientals del parc de Can Zam i del seu entorn. Aquest equipament centralitzarà l'oferta d'activitats d'educació ambiental del parc, com les del programa d'educació ambiental Compartim un Futur, les de la Jugatecambiental o d'altres que organitzi l'Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet. Aquesta aula també podrà convertir-se en un punt de partida per a activitats de coneixement del riu Besòs, atesa la seva proximitat.

L'edifici estarà situat en un punt estratègic que permetrà la connectivitat entre el parc i el riu, proper també al llac, uns ambients de gran utilitat com a recursos educatius i d'experimentació sobre els quals es podran fer estudis i seguiments de la biodiversitat.

La finalització de les obres està prevista per a la propera tardor. Es tracta d'un edifici, dissenyat com a prototip, amb la perspectiva que es pugui implantar en altres parcs metropolitans on sorgeixi aquesta necessitat en un futur. A hores d'ara, ja hi ha sis aules d'educació ambiental construïdes al territori metropolità

Espai polivalent

La construcció s'ha fet amb la fusta com un dels materials més importants, s'hi han tingut en compte criteris de sostenibilitat, i s'hi han afegit detalls que seran importants com a recurs educatiu com ara espais en la façana que donaran aixopluc als ocells, ratpenats i un hotel d'insectes.

L'aula d'educació ambiental serà un espai polivalent que acollirà activitats de diferents tipologies amb participants ben diversos. És per això que el disseny ha tingut en compte l'adaptació a aquestes necessitats canviants, que poden anar des d'exposicions o conferències adreçades al públic adult fins a les sessions de jocs amb públic familiar de la Jugatecambiental. 


 

Categories: 

Relacionats

Notícia
L'objectiu és afavorir la inserció social de persones amb discapacitat intel·lectual i/o problemes de salut mental i incrementar el seu benestar.

L'acord facilitarà que les usuàries i els usuaris de la Fundació Tallers puguin realitzar tasques auxiliars o de suport a les persones adjudicatàries dels horts.

Article

Quina petjada de carboni produïm? L’alumnat del projecte “Escoles For Future! Complim la Llei 16/2017!” de l’Institut Les Vinyes de Santa Coloma de Gramenet ha analitzat la petjada de carboni a l’institut. L’anàlisi és part del treball en conscienciació ambiental que duu a terme el programa Escoles for Future que ha treballat ACPP junt amb l’Institut Les Vinyes durant aquest curs escolar 2021-2022.

Notícia

Ha finalitzat la construcció d'un equipament educatiu i ambiental, el Jardí de Papallones i Hotel d'Insectes, davant de l'Aula Ambiental Isabel Muñoz de Can Zam.

Butlletí