Nova aula d'educació ambiental a Can Zam

Font: AMB.cat

24/08/2018 - 08:54

Des del passat 11 de juny s'estan fent les obres per construir l'Aula d'Educació Ambiental del parc de Can Zam a Santa Coloma de Gramenet. És el setè equipament metropolità d'aquestes característiques.

Es tracta d'un edifici pensat i dissenyat específicament per a l'aprenentatge i la descoberta dels valors i els aspectes ambientals del parc de Can Zam i del seu entorn. Aquest equipament centralitzarà l'oferta d'activitats d'educació ambiental del parc, com les del programa d'educació ambiental Compartim un Futur, les de la Jugatecambiental o d'altres que organitzi l'Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet. Aquesta aula també podrà convertir-se en un punt de partida per a activitats de coneixement del riu Besòs, atesa la seva proximitat.

L'edifici estarà situat en un punt estratègic que permetrà la connectivitat entre el parc i el riu, proper també al llac, uns ambients de gran utilitat com a recursos educatius i d'experimentació sobre els quals es podran fer estudis i seguiments de la biodiversitat.

La finalització de les obres està prevista per a la propera tardor. Es tracta d'un edifici, dissenyat com a prototip, amb la perspectiva que es pugui implantar en altres parcs metropolitans on sorgeixi aquesta necessitat en un futur. A hores d'ara, ja hi ha sis aules d'educació ambiental construïdes al territori metropolità

Espai polivalent

La construcció s'ha fet amb la fusta com un dels materials més importants, s'hi han tingut en compte criteris de sostenibilitat, i s'hi han afegit detalls que seran importants com a recurs educatiu com ara espais en la façana que donaran aixopluc als ocells, ratpenats i un hotel d'insectes.

L'aula d'educació ambiental serà un espai polivalent que acollirà activitats de diferents tipologies amb participants ben diversos. És per això que el disseny ha tingut en compte l'adaptació a aquestes necessitats canviants, que poden anar des d'exposicions o conferències adreçades al públic adult fins a les sessions de jocs amb públic familiar de la Jugatecambiental. 


 

Categories: 

Relacionats

Notícia

Al parc metropolità de Can Zam la ciutadania colomenca ja pot gaudir de l'Aula Ambiental Isabel Muñoz, un nou espai destinat a la sensibilització dels problemes ambientals i a educar en el respecte al medi ambient. Aquest nou equipament és fruit de la col·laboració entre l'Ajuntament i l'Àrea Metropolitana de Barcelona, amb la finalitat comú de contribuir a l'educació a favor de la biodiversitat i al respecte de l'entorn natural.
Article

L’arribada de la primavera dona el tret de sortida al nou Programa d’activitats d’educació ambiental a Santa Coloma de Gramenet: una cinquantena de tallers gratuïts, adreçats a tots els públics, que tindran lloc majoritàriament en cap de setmana.

Article

L'Escola Cervantes està d'enhorabona ja que ha estat una de les deu escoles seleccionades per tal de transformar l'espai escolar en un refugi climàtic obert a la ciutadania. Les obres començaran entre el maig i el juny del 2020, i els caps de setmana, les instal.lacions de l'escola restaran obertes per al veïnat amb l'objectiu de poder gaudir d'un espai fresc i còmode al barri

Butlletí