Nous cubells de resta i vidre amb xip a Sant Julià de Vilatorta

14/07/2023 - 09:04

L'Ajuntament de Sant Julià de Vilatorta ha entregat els cubells amb xip de fracció resta i vidre a la població.

Fins ara es feia en contenidors al carrer. Els dies 13 i 14 de juliol s'estan retirant els contenidors del carrer i el primer dia de recollida a la porta serà el 19 de juliol. El vidre es recollirà el dimecres que no toca treure la fracció resta (per tant, es recollirà vidre i resta o rebuig en dimecres alterns).

Es lliurarà un nou cubell (verd) que servirà per deixar, al vostre portal i de manera alterna els dimecres, els envasos de vidre i la fracció resta (rebuig). Aquest cubell porta incorporat un xip electrònic (igual que tenim al cubell d'orgànica) i serà d'ús obligatori per treure les dues fraccions.

O sigui, cada habitatge tindrà el cubell marró (el que ja teniu) per treure la fracció orgànica, i el cubell verd nou per posar-hi el vidre (SENSE bossa) i la fracció resta (AMB bossa lligada).

En el cas de comerços si es genera vidre caldrà que es dipositin en contenidors propis de 120 litres. Si es genera fracció resta si disposa d'un contenidor gran de resta (de 2 o 4 rodes), s'instal·larà un xip al/s mateix/os contenidor/s (el servei de recollida de residus passarà a instal·lar-lo). Si es genera poca quantitat de fracció resta, cal que passis a recollir el nou cubell de mida "domèstica" (25 litres). Si, per la quantitat de fracció resta que genera, es necessita un contenidor de mida mitjana (120 o 240 litres de 2 rodes), un tècnic passarà a fer-te una visita per valorar quin necessites (per peticions o incidències envia'ns un correu residus@ccosona.cat).

Els habitatges disseminats podran continuar fent servir l'àrea d'aportació amb la clau d'accés com fins ara. Els canvis no afecten al servei dels habitatges disseminats. Només canviarà el tipus de contenidor de vidre que hi ha a dins de l'àrea.

No hi ha canvis en les fraccions orgànica i multiproducte. El calendari es manté, però s'hi incorpora el vidre el dimecres que no tocava recollida.

 


 

Categories: 

Relacionats

Article

Nou de cada deu veïns participen en el balanç del primer any des de la implantació de la recollida selectiva porta a porta a Manlleu.

Article

Vuit, dels 13 pobles que formen la Mancomunitat La Plana, comptaran amb el nou sistema de recollida amb cubells amb xip a finals d’any per poder estar preparats per pagar una “taxa justa”.

Notícia

La campanya també vol agrair la corresponsabilitat i compromís per cuidar l’entorn als habitants del territori de la Manco, que han generat un 30% menys de residus per habitant i per dia que la mitja catalana.

Butlletí