Nou servei de diagnosi energètica empresarial a Sant Fruitós de Bages

24/03/2023 - 18:10

L'Ajuntament de Sant Fruitós de Bages posa en funcionament una nova edició del servei gratuït de diagnosi energètica i de gestió de residus per a les empreses del municipi

En les edicions anteriors s'han assessorat un total de 17 centres de treball del municipi.

Amb l'objectiu d'ajudar a reduir la despesa energètica de les empreses i fomentar millores en el camp de la reducció d'emissions i l'eficiència en la gestió de residus, l'Ajuntament ha posat en marxa la tercera edició d'un servei gratuït d'assessorament a les empreses pel que fa a la gestió energètica i de residus.

Les empreses que vulguin participar en aquest projecte, tindran accés a un expert que realitzarà una diagnosi analitzant les tarifes, la potència energètica contractada, les corbes de consum elèctric i els consums fantasma i, a partir d'aquesta anàlisi, els farà propostes de millora. A banda, també rebran assessorament en la implementació d'energies renovables, autoconsum i autoconsum compartit i es revisaran els costos de la gestió de residus i la seva optimització.

En la primera edició d’aquesta iniciativa es van assessorar un total de 12 centres de treball de 6 empreses del municipi, i l’any 2021 van beneficiar-se d’aquest servei gratuït 5 empreses del municipi. Fruit de la bona acollida, aquest 2023 s’engega la tercera edició amb l’objectiu que més empreses del nostre municipi facin el pas cap a un model energètic més sostenible.

Amb aquest servei, l'Ajuntament fa un nou pas cap a la promoció, competitivitat i sostenibilitat del seu teixit econòmic. Aquesta iniciativa té el suport de l'associació APAES, i forma part del projecte Indústria Circular Bages, un projecte conjunt entre l'Ajuntament de Sant Fruitós de Bages, l'Ajuntament de Manresa, el Consell Comarcal del Bages i l’Ajuntament de Sallent que compta amb el suport de la Diputació de Barcelona.


 

Relacionats

Notícia

S'han instal·lat un total de 160 plaques fotovoltaiques en tres punts del municipi: les potabilitzadores de Sant Fruitós de Bages i Pineda de Bages, i els dipòsits del Serafí.

Notícia

El projecte ‘Economia circular comunitària’ sensibilitza sobre la importància d'introduir petits canvis en els nostres hàbits de consum com gestionar els residus o comprar productes de proximitat.

Article

La nova instal·lació, sumada al motor de cogeneració, permetrà estalviar uns 603.261 kWh.

Butlletí