Nou model de recollida de residus a Cunit

02/02/2023 - 18:39

Cunit ha començat la campanya de residus de transició entre el sistema actual de recollida de la brossa i el nou servei que està previst que s’implementi gradualment per zones aquest 2023.

Es tracta d’un conjunt d’accions que combinen la informació a peu de carrer en diferents punts del municipi, xerrades informatives i accions digitals. La campanya té una durada de 4 setmanes, fins l’11 de febrer i comptarà també amb visites informatives a tots els establiments comercials de Cunit.

Després de 20 anys, l’ajuntament de Cunit renova el servei de neteja viària i de recollida de residus per millorar el servei i augmentar els percentatges de reciclatge, adaptant-lo a les necessitats actuals i futures.

José Manuel Cabada, regidor de Medi Ambient, explica que “abans de posar en marxa el nou servei de recollida de residus hem volgut incidir en oferir tota la informació a la ciutadania i als comerços del nostre municipi. A partir d’avui i fins el dia 11 de febrer trobareu totes les dades que us facin falta tant presencialment com en format digital als canals habituals de l’ajuntament”.

L’Ajuntament ha definit el millor model de recollida per a Cunit a partir de l’assessorament de l’Agència Catalana de Residus sobre els sistemes més adequats; d’una consulta a la ciutadania per conèixer els seus hàbits de producció de residus i la seva opinió sobre els sistemes proposats i realitzant un diagnòstic municipal realitzat per una empresa de consultoria externa especialitzada a adequar els sistemes al nostre municipi. Un part del municipi disposarà de recollida selectiva amb contenidors amb identificació electrònica i una altra part recollida selectiva porta a porta.

El nou model s’anirà posant en pràctica gradualment als diferents barris del municipi, assegurant-ne l’adequada implementació en una zona abans de passar a la següent.

Un equip educatiu estarà en contacte amb la ciutadania per resoldre tots els seus dubtes i assegurar que els nous sistemes de recollida funcionen correctament.

Tota la informació es pot trobar a www.cunit.cat/residus


 

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

Representa un 10,9% més que l’any anterior i redueix en 566 tones anuals els residus que van a l’abocador

Notícia

La recollida selectiva de residus es manté en el 70% després d’aquest període d’implantació.

Notícia

El compromís de comerciants i restauradors amb el compliment del sistema de recollida porta a porta a Igualada fa créixer els nivells de recollida selectiva.

Butlletí