Nou itinerari senyalitzat a l'Espai Natural de les Guilleries-Savassona

Redacció
27/02/2012 - 00:00
L'Espai Natural de les Guilleries-Savassona disposa d'un nou itinerari senyalitzat: el Torrent del Lledoner, al municipi de Folgueroles. Es tracta d'un recorregut curt i agradable que connecta les fonts que afloren als marges dels torrents de Folgueroles i del Lledoner.

Les fonts són en la seva majoria deus naturals que varien el seu cabal en funció de la importància de les pluges de l'any, cosa que fa que d'algunes d'elles no ragi aigua de forma permanent.

Aquest clar exemple de la dinàmica de l'aigua s'acompanya d'elements que mostren com tradicionalment l'ésser humà ha gestionat aquest valuós recurs, com ara la presa de la Font Trobada o els horts de Folgueroles. D'aquesta manera la ruta condueix a reflexionar sobre la necessitat de l'aigua per donar pas a la vida, ja sigui per regar parcel·les d'horta o per donar pas a una exuberant vegetació de ribera i d'ambients humits que constitueix l'hàbitat de gran diversitat d'espècies de fauna.

Granotes verdes, salamandres i ànecs coll verd s'amaguen entre canyes i bogues als medis aquàtics i els petits esquirols i ratolins de bosc troben refugi entre els freixes, verns, salzes, pollancres i aurons que vesteixen el torrent tot recollint pinyes i avellanes per passar l'hivern.

L'Itinerari és també una ruta d'interès fotogràfic. Els clarobscurs del Torrent del Lledoner encisen amb racons d'especial bellesa i les senzilles fonts conserven un encant intemporal que convida a aturar-s'hi un moment i escoltar el suau rumor de l'aigua.

El Centre d'Informació de l'Espai Natural a la Plaça Verdaguer de Folgueroles ofereix una magnífica cloenda a aquest itinerari amb una didàctica exposició sobre els elements d'interès de l'Espai Natural de les Guilleries-Savasssona.

AdjuntMida
Image icon itinerari.jpg57.58 KB

Relacionats

Butlletí