Neix Water.cat, el grup català impulsor de l'R+D+i en el sector de l'aigua

Font:ICRA
14/07/2011
Una seixantena de representants de diferents empreses i entitats de recerca del sector de l'aigua de tot Catalunya han estat presents aquest 13 de juliol a la reunió de llançament del Group Connect-EU Water a l'Institut Català de Recerca de l'Aigua (ICRA).

Group Connect-EU Water, o també anomenat Water.cat, és una xarxa d'entitats, institucions i empreses de recerca catalanes que pretén impulsar la investigació i la innovació en matèria d'aigua i assolir un millor posicionament de les empreses i centres de recerca catalans vers el vuitè Programa Marc de la Unió Europea.

ACC1Ó, l'agència de suport per a la competitivitat de l'empresa catalana experta en innovació i internacionalització, adscrita al Departament d'Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya, és qui financia aquesta iniciativa amb la finalitat de tenir diferents xarxes catalanes que agrupin entitats de recerca de diferents sector.

Water.cat està dirigit per l'ICRA i coordinat conjuntament amb el Centre Tecnològic de Manresa (CTM). La Universitat Politècnica de Catalunya  (UPC), el Clúster Català de l'Aigua (Catalan Water Partnership) i l'empresa d'aigües ADASA  també formen part d'aquesta xarxa juntament amb moltes altres empreses i entitats del sector de l'aigua de Catalunya.

Defensar els interessos, reptes i voluntats específiques d'R+D+i del Group Connect-EU Water i fer lobby per aconseguir instruments de finançament de l'R+D+i que s'adeqüin a aquests interessos són alguns dels objectius de la xarxa. Group Connect-EU Water també treballarà per donar visibilitat als participants de la xarxa a nivell internacional amb la finalitat de generar oportunitats de fer recerca en col·laboració i potenciar la Competitivitat Global del sector.

En aquest sentit, Water.cat pretén vertebrar i cohesionar territorialment tots els agents catalans del sector aigua i connectar la xarxa a nivell nacional i internacional per a l'obtenció d'oportunitats de suport en R+D, sobretot, a nivell Europeu.

De fet, aquest 13 de juliol també s'ha presentat el Group Connect-EU Water a Brussel·les, en el marc de la jornada CONNECT-EU GROUPS: Positioning Catalonia in European Research & Innovation Programmes and Policies. El Dr. J. Alemany, de l'ICRA, ha viatjat fins a Bèlgica com a representant de Water.cat per presentar els objectius i finalitats d'aquesta nova xarxa.

Etiquetes: 

Relacionats

Butlletí