Montornès referma el compromís amb el projecte científic de l'Urban River Lab

16/02/2017 - 08:52

L'Urban River Lab (URL), ubicat a tocar de l'Estació Depuradora d'Aigües Residuals (EDAR) de Montornès, treballa des de l'any 2014 en el desenvolupament de projectes experimentals per conèixer els efectes de la vegetació i els substrats (sorres, graves o pedres, entre altres) en l'aigua dels rius amb l'objectiu de millorar-ne la qualitat.

Es signa el el conveni de col·laboració subscrit per l'Ajuntament de Montornès del Vallès, el Consejo Superior de Investigaciones Científicas (CSIC), la Universitat de Barcelona, l’empresa Naturalea Conservació S.L. i el Consorci Besòs Tordera.

L'alcalde de Montornès, José A. Montero, i la regidora de Medi Ambient, Mar García, van assistir a la signatura del conveni de col·laboració que permetrà a l'Urban River Lab seguir tirant endavant projectes d'investigació científica a la llera del riu. L'acte també va comptar amb la presència de representants de la resta de signants del conveni.

Els treballs realitzats per Urban River Lab fins ara confirmen que determinades espècies vegetals pròpies de ribera (com el jonc, el canyís o el lliri groc) poden millorar l’aigua efluent de depuradora que arriba als rius.

Després de tres anys de funcionament l'URL s'ha convertit en un referent internacional en la recerca en aquest àmbit. El mes de març es posaran en marxa noves investigacions coordinades per l’equip del Centre d’Estudis Avançats de Blanes (CEAB-CSIC).

D'esquerra a dreta: Albert Sorolla (Naturalea), Lluis Calvo (CSIC), Sergi Mingote (Consorci Besòs Tordera), José A Montero (Alcalde de Montornès) i Francesc Sabaté (UB)


 

Categories: 

Relacionats

Notícia

El Consorci Besòs Tordera ha instal·lat hidrants a dotze EDAR. La demanda d’aigua regenerada rebuda fins ara pels municipis consorciats se situa en 259 m3/dia, mentre que aquestes 12 ERA poden arribar a generar més de 320 m³/hora.

Article

Nova campanya de sensibilització sobre la importància de preservar l’aigua realitzada per l'Ajuntament de Granollers.

Article

Prop de 5.500 estudiants han participat en el programa educatiu ‘Descobreix el riu’ durant aquest curs escolar. Els alumnes han procedit d’una norantena de centres educatius de 33 municipis de les conques del Besòs i de la Tordera.

Butlletí