Montornès referma el compromís amb el projecte científic de l'Urban River Lab

16/02/2017 - 08:52

L'Urban River Lab (URL), ubicat a tocar de l'Estació Depuradora d'Aigües Residuals (EDAR) de Montornès, treballa des de l'any 2014 en el desenvolupament de projectes experimentals per conèixer els efectes de la vegetació i els substrats (sorres, graves o pedres, entre altres) en l'aigua dels rius amb l'objectiu de millorar-ne la qualitat.

Es signa el el conveni de col·laboració subscrit per l'Ajuntament de Montornès del Vallès, el Consejo Superior de Investigaciones Científicas (CSIC), la Universitat de Barcelona, l’empresa Naturalea Conservació S.L. i el Consorci Besòs Tordera.

L'alcalde de Montornès, José A. Montero, i la regidora de Medi Ambient, Mar García, van assistir a la signatura del conveni de col·laboració que permetrà a l'Urban River Lab seguir tirant endavant projectes d'investigació científica a la llera del riu. L'acte també va comptar amb la presència de representants de la resta de signants del conveni.

Els treballs realitzats per Urban River Lab fins ara confirmen que determinades espècies vegetals pròpies de ribera (com el jonc, el canyís o el lliri groc) poden millorar l’aigua efluent de depuradora que arriba als rius.

Després de tres anys de funcionament l'URL s'ha convertit en un referent internacional en la recerca en aquest àmbit. El mes de març es posaran en marxa noves investigacions coordinades per l’equip del Centre d’Estudis Avançats de Blanes (CEAB-CSIC).

D'esquerra a dreta: Albert Sorolla (Naturalea), Lluis Calvo (CSIC), Sergi Mingote (Consorci Besòs Tordera), José A Montero (Alcalde de Montornès) i Francesc Sabaté (UB)


 

Categories: 

Relacionats

Notícia

La ciutadania de Parets aposta per recuperar i preservar el riu Tenes i el seu entorn com un paratge natural que protegeixi la flora i la fauna i alhora esdevingui un espai de trobada, de lleure i de passeig respectuós amb el medi. Els paretans i paretanes han definit el futur de l’espai fluvial en el procés participatiu Viu el riu Tenes que ha recollit més de 4.600 aportacions.

Acte
14/05/2021 - 00:00
Plaça de Maluquer i Salvador, 1 . Granollers
Notícia

També centrarà el seu treball en mantenir aquells espais que ja han recuperat durant aquests anys. Aquests són alguns dels objectius del nou Pla Estratègic de l’organisme, que també fa especial èmfasi en la divulgació i conscienciació de la Fundació Rivus i el pla viu el Besòs.

Butlletí