Montcada i Reixac rep una subvenció de l'ACA per a la recuperació del Ripoll

El projecte municipal contempla l'actuació en una superfície de 12 hectàrees
Font: Aj. Montcada i Reixac
14/02/2009
El vostre municipi és també notícia? Contacteu amb nosaltres: redaccio@sostenible.es

L'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) ha atorgat una subvenció a l'ajuntament de Montcada i Reixac de 116.505 euros que destinarà a la recuperació de l'espai fluvial del riu Ripoll. La segona fase de les obres de neteja i adequació paisatgística i ambiental del Ripoll va començar al desembre amb una aportació del Consorci per a la Defensa de la Conca del riu Besòs de 66.000 euros. Els treballs consisteixen en la rehabilitació de la llera del riu traient els horts il·legals i plantant espècies de ribera i arbustos.

El projecte municipal contempla l'actuació en una superfície de 12 hectàrees, des de la desembocadura de la riera de Sant Cugat al riu Ripoll fins al límit del terme municipal de Montcada i Reixac amb Ripollet. Es potenciarà la vegetació autòctona de ribera, amb diverses plantacions d'arbustos, plantes aquàtiques i alguns arbres, amb la intenció que vagin colonitzant l'espai fluvial. Aquesta és una de les 26 actuacions que subvenciona l'ACA per recuperar espais fluvials d'arreu de Catalunya, amb l'objectiu d'assolir els objectius ambientals establerts per la Directiva marc de l'aigua i alhora apropar a la ciutadania els espais recuperats per a un ús social i educatiu.

Lluita contra els horts il·legals
La regidora de Medi Ambient, Eva Gonzalo, ha declarat que "l'ajuntament no tolerarà la implantació de nous horts il·legals com els que s'han retirat en els darrers mesos, que són els causants, entre d'altres, de l'enorme proliferació de residus al riu", els quals estan fent molt dificultosa la tasca de neteja i reperfilament de la llera. Segons la regidora, "el Ripoll és el principal eix natural que connecta Montcada amb la resta de la comarca, i per aquest motiu hem d'impulsar la recuperació d'aquest medi natural i de la seva riquesa ecològica i paisatgística". 

El Ripoll és un afluent del Besòs que travessa, al llarg de 40 quilòmetres, els municipis de Sant Llorenç Savall, Castellar del Vallès, Sabadell, Barberà del Vallès, Ripollet i Montcada i Reixac.

--
Notícia relacionada: L'ACA destina 1,5 milions d'euros a la recuperació de 26 espais fluvials

AdjuntMida
Image icon Actuació a la llera del Ripoll12.66 KB

Relacionats

Article

En el marc del conveni signat entre el Zoo de Barcelona i el Consorci del Besòs, s’han instal·lat a la llera del riu uns pòsters per donar a conèixer els ocells que podem observar més fàcilment a l’entorn del riu Besòs, des de Montcada i Reixac fins a la desembocadura.

Acte
16/09/2019
Biblioteca Elisenda (Tarragona, 32). Montcada i Reixac
Acte

Butlletí