Montcada i Reixac i Ripollet proposen que el Pla de Reixac sigui espai protegit

Font: Ajuntament de Montcada i Reixac
31/05/2016 - 13:55

Un grup de treball format per representants tècnics i polítics dels ajuntaments de Montcada i Reixac i de Ripollet, amb el suport de la Diputació de Barcelona, treballa per aconseguir el Pla d'Espais d'Interès Natural (PEIN) del Pla de Reixac.

En aquesta línia, s'han dut a terme ja diverses reunions i recentment també, una sortida de camp per veure 'in situ' el paratge i els seus valors paisatgístics, patrimonials i agroforestals. ''La preservació del Pla de Reixac està inclosa al Pla d'Actuació Municipal del govern local i una de les primeres accions que hi hem dut a terme és la marxa de la celebració del Rocío; al Ple de febrer es va aprovar la suspensió de llicències per un any, per tal de poder replantejar el sector i treballar la seva protecció', ha explicat el regidor de Medi Ambient de l'Ajuntament de Montcada i Reixac, Sergi Martín. Per tal d'executar aquest projecte, la Diputació subvenciona un estudi ambiental de la zona, que recentment s'ha posat en marxa.

L'entorn natural agroforestal del Pla de Reixac és espai de 450 hectàrees que forma part del connector biològic que uneix les serralades Prelitoral, des del Farell fins a la Serralada Litoral , a la Serralada de la Marina , i que encara manté part de la seva riquesa i potencial de natura i patrimoni, malgrat el fort creixement urbanístic que s'hi ha registrat. Entre d'altres aspectes destaca l'espai fluvial del Torrent del Mas Duran, els secans del seu marge esquerre, gairebé únics al Vallès Occidental. D'altra banda, el Pla de Reixac té unes característiques idònies per desenvolupar activitats agràries de qualitat, afavorint polítiques encaminades a poder gaudir de sobirania alimentària i de productes de proximitat o quilòmetre zero.


 

Relacionats

Notícia

L’actualització del sis plafons que fan una proposta de recorregut circular l’ha fet el Consorci del Besòs a petició de l’Ajuntament de Montcada i Reixac i també s’ha adaptat per a les persones amb discapacitat visual.

Acte
02/02/2021 - 00:00
Ajuntament de Montcada i Reixac
Notícia

L’interès dels municipis per la proposta actual d’ampliació es va materialitzar la tardor de l’any passat, amb les primeres reunions entre els cinc ajuntaments del sud del Parc: Castellar del Vallès, Matadepera, Terrassa, Vacarisses i Viladecavalls.

Butlletí