Montcada i Reixac disposarà d'un registre de bicicletes per millorar la seguretat dels seus usuaris

Sostenible.cat
04/12/2012 - 00:00

L'Ajuntament de Montcada i Reixac participarà a un programa pilot de Registre de Bicicletes, d'abast estatal, promogut per la Red de Ciudades por la Bicicleta (RCxB) de la qual el Consistori n'és membre i soci fundador. L'objectiu del Biciregistro és promoure la seguretat, reduir els robatoris i disposar de mecanismes per la seva recuperació, dificultant així el comerç il·legal de bicicletes.

Segons el Tercer Baròmetre de la Bicicleta, a un 19,5% dels ciutadans/es de l'estat els han robat alguna vegada la bicicleta, essent això un fre per a que possibles usuaris/es es plantegin el fet de comprar-se'n una i convertir-se en ciclistes urbans, d'oci o esport.

La regidora de Medi Ambient, Judith Mojeda, va remarcar que  l'Ajuntament aposta per impulsar la bicicleta com a mitjà de transport, fomentant la mobilitat sostenible dins del municipi,  i va explicar que aquest registre no suposarà cap cost per a l'Ajuntament. "Es tracta d'una base de dades de bicis desaparegudes molt innovador, que aporta seguretat a l'usuari amb un cost mínim", en referència als 7 euros que costa donar-se d'alta per 10 anys.

AdjuntMida
Image icon bicis-montcada-reixac.jpg25.29 KB

Relacionats

Notícia

La iniciativa la promou l’Ajuntament de Montcada i Reixac i es farà un cop al mes, passant per diferents barris.

Notícia

Aquesta iniciativa que es va realitzar a Montcada i Reixac, pretén fomentar l’ús de la roba de segona mà com a alternativa al consum tradicional.

Article

La taxa de recollida d’escombraries s’actualitza per donar compliment a la llei de residus.

Butlletí