Mig any de recollida d'oli vegetal amb contenidors

17/03/2019 - 08:40

Ja fa mig any que s’ha posat en funcionament el servei de recollida d’oli vegetal mitjançant contenidors al carrer de Santa Eulàlia de Riuprimer.

L’objectiu és recollir l’oli vegetal que s’utilitza per cuinar, amanir o que prové de les llaunes de conserva per poder-lo reutilitzar. El procediment és tant senzill com posar l’oli vegetal usat en envasos de plàstic tancats, com ampolles de plàstic, i dipositar-los al contenidor específic instal·lat a la via pública dels municipis. Un gestor autoritzat ho recull i n’obté biodièsel.

En aquest mig any que porta en funcionament d’aquest sistema de recollida d’oli vegetal amcontenidors s’ha recollit més d’una tona i mitja d’oli en els diferents municipus de la Mancomunitat la Plana, evitant que aquest acabi anant a les canonades i contaminant el mar i els rius.


 

Categories: 

Relacionats

Notícia

Fa un any que la Mancomunitat La Plana va posar en funcionament el servei de recollida d'oli vegetal mitjançant contenidors al carrer. La recollida d'oli vegetal usat es tracta de recollir l'oli vegetal que s'utilitza per cuinar, amanir o que prové de les llaunes de conserva i portar-lo a un gestor autoritzat que n'obté biodièsel.

Notícia

Des del novembre del 2018 el municipi aplica el nou model de recollida selectiva “Porta a Porta” i amb només 8 mesos s’ha assolit el 75% de recollida selectiva. Durant aquests primers mesos a l’Esquirol i a Cantonigròs s’ha passat d’un 52% a un 75% de recollida selectiva amb una disminució del rebuig del 65%.

Article

La Generalitat de Catalunya ha iniciat la segona onada de la campanya informativa “Reciclem bé. Separem bé”, per fomentar la recollida selectiva dels residus domèstics.

Butlletí