Més municipis se sumen amb energia a la Setmana Europea de l’Energia Sostenible 2012

Font: Diputació de Barcelona
14/06/2012

La setmana de l'11 al 17 de juny, els municipis de Palau-Solità i Plegamans, Granollers, Vilassar de Mar, Pineda de Mar, Santa Coloma de Cervelló, Santa Perpètua de Mogoda, Sant Pol de Mar, Santa Coloma de Cervelló, Vilanova del Vallès, Sant Cugat Sesgarrigues, Navarcles, Santa Coloma de Gramenet, Santa Margarida i els Monjos, Barcelona, Pujallt, Manlleu, i Sant Adrià de Besòs van organitzar diverses activitats a l'entorn de la Setmana Europea de l'Energia Sostenible 2012, que enguany se celebra del 18 al 22 de juny, tot comptant amb el suport de la Diputació de Barcelona.

Cada dia, exposicions, xerrades i tallers
El passat dilluns, 11 de juny, durant tota la tarda, a la plaça Picasso de Vilassar de Mar es va facilitar un Punt d'informació d'Energia  i es va desenvolupar el taller 'Juguem amb energia'. Al llarg de tota la setmana, al Pavelló Municipal d'esports de Palau-Solità i Plegamans, es podrà visitar l'exposició 'Gradua't en energia'. I a Granollers, al vestíbul del Centre Tecnològic i Universitari de Granollers, hi haurà exposada la mostra 'Actuem amb energia'.

Dimarts, 12 de juny, a Pineda de Mar ha tingut lloc el concurs de collage de Medi Ambient. També, durant tot el mes, els instituts de Pineda projectaran diverses pel·lícules relacionades amb l'energia.

Dimecres, 13 de juny, a Santa Coloma de Cervelló es va realitzar una xerrada de la Cooperativa Som Energia. I al Centre Cívic Can Taió de Santa Perpètua de Mogoda a partir de les 15.15h es va projectar el film 'Solar taxi'.

Dijous, 14 de juny, a l'escola Sant Pau de Sant Pol de Mar i durant tot el dia els alumnes van poder participar al taller 'Juguem amb energia'. A la Plaça de les Vinyes de Santa Coloma de Cervelló va haver la festa de l'Energia. A Vilanova del Vallès i fins al dia 20 de juny, hi va haver exposició de material i projecció de pel·lícules. A l'Aula Virtual del centre Cívic de Sant Cugat Sesgarrigues es va projectar cinema sobre Energia i Canvi Climàtic i una tertúlia posterior. I a Navarcles, es va constituir el Consell del Medi Ambient. I dissabte, també a l'Ajuntament va haver una xerrada sobre biomassa.

Divendres, 15 de juny, a Vic es va celebrar el Dia de l'Energia. A la Plaça de la Vila de Sant Celoni es van realitzar dos tallers d'energia.

Dissabte, 16 de juny, a Santa Coloma de Gramenet es van organitzar diversos tallers i jornades per fomentar l'estalvi energètic al Centre d'Educació Ambiental. I a Santa Margarida i el Monjos i fins al 22 de juny s'acull una exposició sobre estalvi energètic i diverses xerrades. El lloc és al Molí del Foix. A la Fàbrica del Sol de Barcelona s'han organitzat tallers i xerrades sobre autonomia solar. I a Pujalt es va fer una jornada ambiental a l'Observatori del municipi.

Finalment, dimenge 17 de juny a Can Zam de Santa Coloma de Gramenet hi va haver un taller d'energia i al Centre d'Educació Ambiental es van organitzar diversos tallers i jornades per fomentar l'estalvi energètic. A la tarda, a la plaça del Poble de Manlleu es va poder comptar amb un punt d'informació per assessorar en matèria energètica i a Sant Adrià de Besòs, a l'Av. Catalunya hi va haver el taller 'Juguem amb energia'.

 

Totes aquestes activitats formen part de l'oferta de recursos comunicatius que la Diputació de Barcelona posa a l'abast dels municipis signants del Pacte d'Alcaldes, en el marc de la Setmana Europea d'Energia Sostenible 2012

 

Més informació a l'especial Campanya d'estalvi i eficiència energètica en la Setmana Europea de l'Energia Sostenible 2012.

Més informació:
https://www.facebook.com/euenergyweek
http://twitter.com/#!/search/EUSEW12
http://twitter.com/#!/search/EnergiaSostenible

 

Etiquetes: 
AdjuntMida
Image icon Gradua't en energia9.02 KB

Relacionats

Acte

Butlletí