Més de 500 persones estrenen un nou tram del Camí del Riu, a Lleida

26/10/2021 - 09:34

Més de 500 persones han passat aquest 28 de setmbre pel nou tram del Camí del Riu. Un públic eminentment familiar, que ha volgut estrenar aquest nou itinerari de 3 km de longitud, que enllaça el Parc de la Mitjana fins a l’autovia A-2, a l’altura del Molí de Picabaix i el meandre del Segre, i que formava part de l’antic camí del riu fins a Corbins.

Els participants han manifestat la seva satisfacció, alhora que han valorat un itinerari envoltat d’arbres, sense cotxes i al costat del riu, que els ha permès descobrir racons preciosos desconeguts.

La Regidoria de Transició Ecològica de l’Ajuntament de Lleida ha instal·lat tres punts d’informació, on els tècnics municipals han explicat als participants els valors naturals del riu i les obres realitzades, i han recollit les inquietuds que volien aportar. Una d’aquestes ha estat la de fer més llarg el recorregut. Un desig que enllaça amb la intenció de la Paeria de col·laborar amb els municipis veïns per estendre el camí pel nord fins a Camarasa i pel sud fins a Mequinensa.

El camí habilitat transcorre entre el bosc de ribera i l’Horta de Lleida, posant a l’abast de la ciutadania un tram de riu inaccessible fins ara. Redescobrir-lo constata el potencial de l’entorn de Lleida i l’interès dels ciutadans per disposar d’una xarxa de camins vianants tranquils per gaudir de la riquesa natural i paisatgística del nostre territori.


En total, 15 km d’itinerari

Un cop acabades les obres d’aquest tram, el Camí del Riu ofereix 15 km d’itinerari. Arrenca en el Molí de Picabaix i el meandre del Segre (a l’encreuament amb l’autovia A-2), al nord del Parc de la Mitjana, continua travessant la ciutat per la canalització i, aigües avall, arriba fins als Aiguamolls de Rufea i l’ermita de Butsènit. Un itinerari que permet fer accessibles els espais d’interès natural i cultural vinculats al riu, i fomentar el contacte amb la natura, així com generar un espai d’oci, on fer esport i gaudir del riu de forma respectuosa i sostenible.

Amb propostes com la del Camí del Riu Segre a Lleida, els rius poden esdevenir una forma sostenible d’acostar-se i descobrir el territori. Una manera diferent de descobrir els valors naturals, la història i la cultura vinculada a l’aigua i als rius. Aquest és l’objectiu que, sota la marca VIA DE RIU, fomenta el programa Interreg POCTEFA “Turisme Transfronterrer Fluvial Sostenible”, en el que s’emmarquen totes les actuacions fetes en el camí del Riu.

Les obres d’adequació del Camí del Riu Segre les ha executat l’empresa Lleidatana del Medi Ambient, en dues fases i inclouen actuacions com l'esbrossada de vegetació, explanació i aportació de paviment de tot-u i sauló en els trams necessaris, l'eliminació d'una torre elèctrica en desús, l'adequació de dos passos superiors en séquies de drenatge i la col·locació de senyalització explicativa i indicativa a tot el camí. El pressupost total ha estat d’uns 155.000 €, cofinançats pel programa Interreg POCTEFA amb fons FEDER, dins el projecte “Turisme Transfronterer Fluvial Sostenible”.


 

Municipis: 
Etiquetes: 

Relacionats

Article

L’actuació, finançada amb fons Next Generation, incorpora accions com el condicionament de passejos ombrats, la creació d’una bassa naturalitzada, l’estabilització de talussos i la millora de la vegetació, amb la plantació de 178 arbres i més de 2.000 plantes

Article

Es promourà un pla de plantació dins el Pla de Millora de l’Espai Públic i d’acord amb els suggeriments del grup Escocells Lleida.

Notícia

La Paeria ha constituït avui el grup tècnic de treball per a impulsar l’Estratègia de l’Energia de Lleida per a complir amb els compromisos de reducció d’emissions per a mitigar el canvi climàtic, que comptarà amb la coordinació de la catedràtica de l’Escola Politècnica Superior de la Universitat de Lleida, Luisa F. Cabeza.

Butlletí