Més de 150 veïns de Sant Quirze del Vallès han participat al 'Fem diumenge a Can Poncic'

La d'avui ha estat la IV Plantada Popular al torrent de la Betzuca i la zona humida de can Poncic
Font: Sant Quirze del Vallès Natura
22/11/2009
El vostre municipi és també notícia? Envieu les vostres notícies a: redaccio@sostenible.es

Aquest diumenge 22 de novembre, al matí, més de 150 ciutadans i ciutadanes de Sant Quirze del Vallès han assistit al "Fem diumenge a can Poncic" i han participat en la IV Plantada Popular. L'activitat organitzada per Sant Quirze del Vallès Natura convidava a tota la família, amb activitats adaptades a cada persona. Els infants han pogut participat en diferents activitats infantils relacionades amb els arbres a la zona humida de can Poncic i el adults han pogut plantar, juntament amb els infants, al voltant del torrent de la Betzuca diversos arbres i arbustos com salzes, gatells, marfulls, avellaners i arçs. Des de fa anys, Sant Quirze del Vallès Natura realitza plantades en el torrent de la Betzuca. La d'avui ha estat la IV Plantada Popular.   

Sant Quirze del Vallès Natura desenvolupa diverses intervencions per a la conservació i millora del torrent de la Betzuca i la zona humida de can Poncic en el marc d'una proposta de custòdia del territori (la custòdia del territori és un conjunt d'estratègies i instruments que pretenen implicar els propietaris i usuaris del territori en la conservació i el bon ús dels valors i els recursos naturals, culturals i paisatgístics) i des del convenciment que conservar la natura, el paisatge i el patrimoni cultural no és una responsabilitat que recau només en les administracions públiques, com sovint es pensa, sinó que la ciutadania, la societat civil i les empreses privades també poden i han de contribuir-hi.  

En aquesta quarta plantada es continua plantant en part de la mateixa zona en la que ja s'han desenvolupant les anteriors plantades amb la finalitat d'anar assegurant any rere any l'èxit de la vegetació d'aquests espais amb aquestes iniciatives populars. La plantada d'aquest diumenge i la resta de propostes de conservació i millora es desenvolupen gràcies a la col·laboració de diferents patrocinadors i col·laboradors. 

El matí ha acabat amb la col·locació d'un cartell a la Font de la Riba, un recordatori de la recuperació realitzada d'aquest indret d'interès naturalistic i cultural de la localitat durant l'any passat i el present i assolida gràcies a la participació de molts ciutadans i ciutadanes. Aquest cartell ha estat realitzat gràcies a la col·laboració de diversos infants de Sant Quirze del Vallès que han aportat els seus dibuixos de la pròpia Font de la Riba una vegada recuperada i que han tingut l'ocasió de participar en la col·locació del cartell. Al final de la plantada, un músic interpretant diverses peces musical al clarinet, ha conduit als participants fins a la Font de la Riba on ha estat instal·lat el cartell. 

Municipis: 

Relacionats

Article

Es tracta d’un nou òrgan de participació ciutadana que vetllarà per l’entorn natural del municipi i treballarà polítiques locals contra el canvi climàtic.

Notícia
Mollet presentarà les seves polítiques en matèria de sostenibilitat i creixement verd a París

L’objectiu de la trobada ha estat compartir experiències entorn al medi ambient entre els diversos municipis i regions seleccionats  i aprofundir en les oportunitats que representen els projectes europeus o institucions com el Banc Europeu d’Inversions, pel que fa al finançament i suport tècnic en les diverses iniciatives per a accelerar l’acció climàtica a nivell local.

Notícia

L’estand institucional de la Fira de Nadal de Les Franqueses del Vallès es dedica a conscienciar sobre la importància de vetllar pel clima

Butlletí