Més d'11.000 alumnes participaran aquest curs en les més de 500 activitats del Programa d'Educació per la Sostenibilitat (PEST) a Terrassa

01/02/2022 - 12:08

Un total de 46 centres escolars de Terrassa s'han inscrit aquest any en una nova edició del Programa d'Educació per a la Sostenibilitat de Terrassa (PEST), que organitza l'Ajuntament, i que se celebra des d'ara i fins el mes de maig. Enguany, més d'11.000 alumnes participaran en les més de 500 activitats incloses en aquesta programació.

L'Ajuntament ha programat 343 propostes, que estan dirigides a 8.575 alumnes de 46 escoles, de les quals 37 són centres de primària, cinc són de secundària, tres d'educació especial i una escola bressol. El Consorci per a la Gestió dels Residus del Vallès Occidental participa en el PEST organitzant  212 tallers, en els quals s'han inscrit 2.746 alumnes de 53 centres educatius, 39 de primària i 14 de secundària. Altres organismes i entitats que també col·laboren en aquesta programació són l'Observatori de l'Aigua de Terrassa (OAT), amb sis propostes, l'empresa municipal Taigua, amb set, i l'Agrupació de Defensa Forestal de Terrassa (ADF), amb tres.

El PEST ofereix enguany un total de 12 propostes didàctiques dirigides a l'etapa d'educació infantil, 44 per a primària i 25 per a secundària, que s'articulen en tres àmbits: tallers a l'aula, visites a les instal·lacions ambientals i activitats a l'Anella Verda. Les novetats temàtiques d'aquests curs estan relacionades amb  l'emergència climática, la biodiversitat, els oficis que es poden descubrir a l'Anella Verda i els esmorzars sostenibles i la seva petjada ecològica

Coincidint amb el Dia Mundial de l'Educació Ambiental, que se celebra demà, l'escola El Vallès impartirà al llarg del matí el taller "Desplastifiquem-nos!", dirigit a l'alumnat de tercer de primària.


Des del curs 2014-2015

El Programa d'Educació per a la Sostenibilitat de Terrassa (PEST) es va posar en marxa el curs 2014-2015 per fomentar la consciència ambiental i, actualment, ja forma part del currículum escolar de la majoria de les escoles. Està dirigit a l'alumnat dels cicles d'infantil, primària i secundària i, amb aquesta proposta, l'Ajuntament de Terrassa vol proporcionar els estudiants, el professorat i també a la ciutadania, els recursos necessaris per respectar el medi ambient i aconseguir, així, una ciutat més sostenible.

Tot i que el PEST està dirigit majoritàriament a les escoles, també inclou diferents activitats dirigides a entitats, associacions i altres col·lectius que s'imparteixen des d'ara fins el mes de juliol. Aquest any les propostes plantegen diferents opcions per conèixer l'Anella Verda i una oferta de tallers amb temàtiques tant diverses com la sostenibilitat a l'era digital, l'eficiència energètica o els vehicles elèctrics i la mobilitat sostenible, entre d'altres.


 

Categories: 

Relacionats

Notícia
Les activitats de la 33a edició d'aquesta iniciativa se celebraran entre els dies 3 i 9 de juny

"Regeneració" és el lema d'aquesta 33a Setmana del Medi Ambient, que se celebrarà entre els dies 3 i 9 de juny amb l'objectiu de sensibilitzar i conscienciar la ciutadania sobre la importància de preservar el nostre entorn. 

Acte
03/06/2024 - 00:00
Terrassa
Article

El Programa d'Educació per a la Sostenibilitat a Terrassa 2023/24 inclou 66 tallers pels cicles d'infantil, primària i secundària. La majoria de centres educatius de Terrassa han incorporat al seu currículum el Programa d'Educació per a la Sostenibilitat (PEST), que cada curs ofereix l'Ajuntament a través del servei de Medi Ambient i Sostenibilitat.​

Butlletí