Mataró Energia Sostenible inaugura l'edifici industrial que subministrarà refrigeració a equipaments

El nou edifici ha suposat una inversió d' 1.134.000 euros i podrà subministrar, a través de la xarxa Tub Verd, fins a 26 milions de kWh per refrigerar
Font: Ajuntament de Mataró
14/03/2011

L'alcalde de Mataró, Joan Antoni Baron, ha presidit la inauguració aquest 11 de març de l'edifici industrial de Mataró Energia Sostenible (MESSA), situat a la carretera de Barcelona, número 92. El nou edifici ha suposat una inversió d' 1.134.000 euros i podrà acollir fins a vuit màquines que permetran subministrar, a través de la xarxa Tub Verd, aigua freda per a la climatització d'edificis del sector del front de mar de Mataró.

1.412 m2 de noves instal·lacions
El nou edifici té una superfície total de 1.412 m2, la major part de la qual, fins a 1.282 m2, està destinada a la part industrial i de producció, maquinàries per refredar aigua i bombes d'impulsió. La resta de l'edifici, 130 m2 s'utilitza com a oficines i una aula de divulgació de 100 m2.

Subministrament de fins a 26 milions de kWh
La instal·lació, així com tot el sistema de canonades que s'ha instal·lat, podrà subministrar en un futur fins a 26 milions de kWh en forma d'aigua freda a 5 i 6 ºC, un cop estiguin en funcionament les vuit màquines. Actualment ja estan treballant dues, de manera que el subministrament potencial actual és d'un 25%.

Des del mes de setembre de 2010 el Tub Verd arriba al Tecnocampus Mataró-Maresme, a 15.000 m2 d'oficines de l'edifici El Rengle de PUMSA i una residència de gent gran. 

Més sobre el Tub Verd
El Tub Verd és una xarxa de distribució d'energia que aprofita les sobrants d'infraestructures ambientals existents a la ciutat i la cogeneració. Aquesta energia s'utilitza per a l'escalfament d'aigua d'ús domèstic i la climatització d'edificis. A causa de la substitució per part del client del consum de combustibles fòssils, com ara el petroli o el gas natural, el sistema innovador del Tub Verd és una solució energètica que respecta el medi ambient i minimitza les emissions de gasos d'efecte hivernacle. L'any 2010 va evitar l'emissió del 54% de CO2 a l'atmosfera.

Actualment hi ha 18 equipaments de la ciutat connectats al Tub Verd. Aquest sistema, conegut com a District Heating és molt popular al nord d'Europa i a molts llocs del món, on fa temps que està implantat.

Cal destacar que l'acte d'inauguració ha comptat també amb la participació de la presidenta de MESSA i d'Aigües de Mataró, Sra. Quiteria Guirao, així com representants de les altres institucions que participen de la companyia: Cristina Guillen, cap de l'àrea d'empreses participades de l'Institut Català de l'Energia (ICAEN) i Pedro A. Prieto, cap del departament de domèstic i edificis de l' Instituto para la Diversificación y Ahorro de la Energia (IDAE).

Notícies relacionades:
El Tub Verd, fred i calor pel subsòl de Mataró

Municipis: 

Relacionats

Acte
07/03/2020 - 10:00
Parc Central, Mataró
Notícia

 

La mostra s'ha instal·lat a la plaça de Santa Anna i ha constat de tres activitats: un iglú transparent on s'ha pogut fer un escape room fins diumenge 1 de març, un joc de cubs amb informació sobre el canvi climàtic que es podrà visitar a la Biblioteca Pompeu Fabra fins el 14 de març, i una visita guiada el dissabte 29 per diferents llocs de Mataró on l’Ajuntament fa actuacions de mitigació/adaptació a la nova realitat climàtica.

Acte
28/02/2020
Plaça Santa Anna, Mataró

Butlletí