Manresa tancarà els contenidors la propera tardor

12/01/2023 - 09:22

Aquesta tardor, Manresa començarà a tancar els contenidors i els primers mesos la brossa domiciliària es recollirà amb els camions vells fins que arribin els nous, que tarden més d'un any.

El passat mes de desembre es va fer la mesa de contractació del contracte d'informadors i de la campanya, que s'adjudicarà el ple de gener. El mes de març se signaran contractes, si no hi ha impugnacions. I començaran a treballar el juny. "Es faran les feines prèvies: visites als comerços, campanya informativa i el setembre començarà el porta a porta comercial".

El pas següent serà l'inici de canvi del model domiciliari, "al llarg de la tardor". La ciutadania haurà de fer servir contenidors controlats i tancats de la brossa en general, l'orgànica i els envasos.


 

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Article

La incorporació de nous municipis del Bages al model de contenidors tancats confirma els bons resultats que s’aconsegueixen.

Notícia

Aquesta màquina permetrà, cada tres mesos, agafar dos paquets de bosses compostables gratuïtament utilitzant la mateixa targeta que permet obrir els contenidors de rebuig i orgànica.

Notícia
S'han presentat les dades de l'any 2022

L’any 2022 el 45,3% dels residus municipals s’han recollit de forma separada. Les cinc comarques amb millors resultats de recollida selectiva tenen implantats sistemes eficients com la recollida selectiva porta a porta o amb contenidors tancats i identificació de l’usuari.

Butlletí