Manresa idea una pàgina web amb consells per reduir la generació de residus

Ho ha fet en el marc de la celebració de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus
13/12/2019 - 08:00

Al web de l'Ajuntament de Manresa s'hi ha inclòs un apartat específic destinat a la Setmana de Prevenció de Residus.

Un any més, l'Ajuntament de Manresa ha decidit sumar-se a la Setmana Europea de la Prevenció de Residus i que ha tingut com objectiu sensibilitzar sobre la generació excessiva de residus i fomentar hàbits de consum més sostenibles.

En aquest sentit, des del consistori manresà s'ha preparat una campanya de difusió de consells relacionats amb diferents residus d'ús quotidià amb la voluntat de crear consciència sobre l'excessiva generació de residus i la gran importància de la seva reducció.

Els plàstics, el malbaratament alimentari, la roba i l'oli domèstic han estat els quatre grups de residus escollits. Per cada un d'ells, s'ha donat una petita explicació introductòria, seguida d'un repàs dels impactes derivats del consum excessiu del producte i la mala gestió del residu que se'n deriva. Finalment, s'han proposat una sèrie de suggeriments per tal d'aconseguir-ne la seva reducció.

Així, al web de l'Ajuntament de Manresa s'hi ha inclòs un apartat específic destinat a la Setmana de Prevenció de Residus, en el qual tothom que ho vulgui podrà consultar quins són els diferents tipus de residus que es generen de forma habitual.

 

Setmana Europea de la Prevenció de Residus

La Setmana Europea de la Prevenció de Residus és un projecte recolzat pel programa LIFE+ de la Comissió Europea que pretén implementar diverses accions de sensibilització ambiental sobre el desenvolupament sostenible, la reducció i la prevenció de residus durant una única setmana, arreu d'Europa.

Com cada edició, s'ha escollit un eslògan que posa l'accent en un tema determinat al voltant del qual es desenvoluparan les activitats de la setmana. El lema d'aquest any és Change your ways, reduce your waste ("canvia els teus hàbits, redueix els teus residus"). Tal com versa l'eslògan, el principal focus d'acció és desenvolupar eines comunicatives de sensibilització envers la reducció, donat que el consum excessiu i la mala gestió dels residus tenen arrel en el comportament i hàbits quotidians socials.

 

Sensibilitzar els més joves

En la mateixa línia, també es durà a terme un taller sobre malbaratament alimentari amb els alumnes de 4t d'ESO de l'IES Cal Gravat amb la finalitat de  transmetre el valor dels aliments, la cultura de l'aprofitament i la sostenibilitat.


 

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Article

L'objectiu de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus és organitzar durant una mateixa setmana i arreu d'Europa, accions de sensibilització sobre la prevenció de residus.

Notícia

La propera tardor, Manresa començara a tancar els contenidors i els primers mesos la brossa domiciliària es recollirà amb els camions vells fins que arribin els nous, que tarden més d'un any.

Article

Els mercats municipals de Sant Joan Despí -mercat de Les Planes i mercat del Centre- participen a la campanya Mercats Sostenibles de la Diputació de Barcelona, que consciencia a les persones usuàries dels mercats sobre la importància de reduir els envasos d’un sol ús.

Butlletí