Manresa aprova l’adjudicació del nou contracte de residus i neteja viària

10/10/2022 - 12:03

El nou contracte inclou la implantació del nou model de recollida de residus, que es farà amb contenidors intel·ligents. Durant la sessió plenària, celebrada aquest dijous, també es va aprovar una moció per convertir els entorns escolars en àrees de protecció de la salut de la infància.

El ple municipal de l’Ajuntament de Manresa va aprovar en la sessió ordinària del mes de setembre, celebrada aquest dijous 22, l’adjudicació del nou contracte del servei de recollida de residus municipals i neteja viària de la ciutat a FCC Medio Ambiente SA, amb un pressupost d’explotació anual màxim de 8.204.651,09 (IVA no inclòs) i una durada inicial d’onze anys. El nou contracte inclou el canvi de model en la recollida de deixalles, que en l’àmbit domèstic es farà amb els anomenats contenidors intel·ligents (contenidors que estaran tancats i que s’obriran amb les identificacions de cada usuari), mentre que per al comerç es preveu realitzar una recollida porta a porta. A banda del canvi de model de recollida de residus, el nou contracte incorpora altres millores respecte del servei actual, com ara que la recollida de deixalles es farà en horari diürn per tal de minimitzar les molèsties de soroll a la ciutadania o que totes les àrees de contenidors passaran a ser completes, amb totes les fraccions.

Pel que fa a l’àmbit de la neteja, s’incrementen els recursos destinats a fer de Manresa una ciutat més neta, amb més personal i més maquinària especialitzada, i amb un major servei de neteja de voreres, de taques persistents, de papereres i de pintades. Cal ressaltar també que tota la maquinària serà elèctrica, la qual cosa permetrà una reducció de soroll i d’emissions contaminants, i que s’incorpora un nou sistema per poder recollir més incidències a la via pública i agilitzar-ne la resolució.

 

 

Entorns escolars segurs

Durant la sessió plenària també es va aprovar, en aquest cas per unanimitat de tots els grups, convertir els entorns escolars en àrees de protecció de la salut de la infància. Es tracta d’una proposició que van impulsar associacions de famílies de les escoles Ítaca, Puigberenguer i Les Bases amb el suport de 27 centres escolars, associacions de famílies (AFA) i entitats de la ciutat. Al ple, la proposició va ser defensada per Andreu Font Masip, de l’AFA de l’Escola Ítaca.

Entre altres, els grups municipals es van comprometre a fer campanyes de sensibilització per fomentar els entorns saludables i sostenibles; promocionar l’ús de la bicicleta, la mobilitat a peu, el transport públic i el civisme; vigilar i fer complir la normativa viària a l’entrada i sortida dels estudiants; crear espais per aparcar bicicletes i patinets a dins dels centres; revegetar els patis escolars amb arbrat i plantes que proporcionin ombra; pacificar el trànsit als entorns dels centres, reforçar els itineraris de vianants o implementar un pla específic que fomenti la mobilitat als centres escolars en bus urbà amb monitoratge subvencionat, aprofitant la xarxa urbana d’autobusos existent.


 

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

La propera tardor, Manresa començara a tancar els contenidors i els primers mesos la brossa domiciliària es recollirà amb els camions vells fins que arribin els nous, que tarden més d'un any.

Notícia

Una trentena de comunitats energètiques es reuneixen a Manresa per impulsar la transició energètica

Article

El Consorci del Bages per a la gestió de residus ha iniciat una campanya de vídeos amb imatges de la il·lustradora Maria Picasso

Butlletí