Manlleu crea l’Oficina d’Estalvi i Eficiència Energètica

10/10/2019 - 07:30

Aquesta serà la primera oficina de la comarca d’Osona específica en matèria energètica. Per tal d’arribar al màxim de persones, comerços i empreses l’oficina serà itinerant, oferint el servei a diferents espais de la ciutat.

Després de més de 3 anys treballant en matèria d’estalvi i eficiència energètica, des de l’Àrea de Promoció Social i Personal, Salut Pública, Consum i Igualtat de l’Ajuntament de Manlleu s’impulsa la creació de la Oficina d’Estalvi i Eficiència Energètica.

A Catalunya, la crisi econòmica dels darrers anys ha tingut un fort impacte i propiciat noves situacions de vulnerabilitat econòmica  que afecten directament a les despeses bàsiques de la llar, com son els subministraments d’aigua, llum i gas o altres fons de calor.

Per altra banda, l’avenç en polítiques de sostenibilitat energètica i canvi climàtic ha anat evolucionant en els darrers anys, desenvolupant-se l’any 2008 un Pacte d’alcaldes i alcaldesses per una energia sostenible local, fonamentats a Manlleu, en un primer Pla d’Acció per a l’Energia Sostenible (PAES). Aquest pla va estar actualitzat l’any 2016 en un nou Pla d’eficiència energètica i sostenibilitat de Manlleu, vigent en l’actualitat, i que recull diferents accions.  Emmarcada dins aquest pla, es crea l’Oficina d’Estalvi i Eficiència Energètica que té per objectius:

- Incrementar l'assessorament i la informació de la ciutadania en general.

- Disminuir el consum energètic i l'import de les factures de les llars en situació de vulnerabilitat.

- Millorar l'eficiència energètica de les llars.

- Informar a la ciutadania sobre els seus drets, recursos disponibles i requisits per accedir al servei i als recursos que aquest ofereix.

- Capacitar i apoderar a les persones en situació de vulnerabilitat energètica.

- Establir contacte amb les companyies subministradores per tal d’afavorir la signatura de convenis de col·laboració que afavoreixin l’aplicació de mesures de protecció a les persones en situació de vulnerabilitat econòmica.

Per tal d’arribar a tothom, l’oficina serà itinerant, oferint el servei a diferents espais de la ciutat: Associació de la Gent Gran, Casal Cívic Frederica Montseny, ASVAT, àrea de Promoció Social i Personal, Salut Pública, Consum i Igualtat i Mercat Municipal.

El dimecres dia 9 d’octubre s'ha fet la inauguració de l’Oficina d’Estalvi i Eficiència Energètica de Manlleu al Mercat Municipal. Amb l'assistència d'Àlex Garrido, el regidor de Promoció Social i Personal, Pere Compte, i la delegada del govern a la Catalunya Central, Alba Camps, a més d’altres regidors i regidores del consistori i representants d’entitats del tercer sector.


 

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

La iniciativa pública compta amb participació municipal i privada per potenciar la gestió energètica descentralitzada, amb generació d'àmbit local i autoconsum compartit

Notícia

Diverses administracions públiques i entitats empresarials han decidit unir esforços per tal que les empreses d’Osona puguin accedir a l’energia renovable a un preu molt més assequible. Juntes, han creat el Grup de Compra Agregada d’Osona, al qual ja s’han adherit més de 80 empreses amb més de 130 punts de subministrament.

Notícia
Èxit de la jornada ‘Energia i Empresa – qualitat, compra agregada i gestió 4.0’

El Museu del Ter va acollir la jornada ‘Energia i Empresa – qualitat, compra agregada i gestió 4.0’en la que van assistir seixanta persones interessades en conèixer eines i estratègies per la millora energètica de les empreses.  Amb les tecnologies 4.0 podem aconseguir millorar la gestió de l’empresa, l’eficiència energètica i la productivitat.

Butlletí