Manlleu crea l’Oficina d’Estalvi i Eficiència Energètica

10/10/2019 - 07:30

Aquesta serà la primera oficina de la comarca d’Osona específica en matèria energètica. Per tal d’arribar al màxim de persones, comerços i empreses l’oficina serà itinerant, oferint el servei a diferents espais de la ciutat.

Després de més de 3 anys treballant en matèria d’estalvi i eficiència energètica, des de l’Àrea de Promoció Social i Personal, Salut Pública, Consum i Igualtat de l’Ajuntament de Manlleu s’impulsa la creació de la Oficina d’Estalvi i Eficiència Energètica.

A Catalunya, la crisi econòmica dels darrers anys ha tingut un fort impacte i propiciat noves situacions de vulnerabilitat econòmica  que afecten directament a les despeses bàsiques de la llar, com son els subministraments d’aigua, llum i gas o altres fons de calor.

Per altra banda, l’avenç en polítiques de sostenibilitat energètica i canvi climàtic ha anat evolucionant en els darrers anys, desenvolupant-se l’any 2008 un Pacte d’alcaldes i alcaldesses per una energia sostenible local, fonamentats a Manlleu, en un primer Pla d’Acció per a l’Energia Sostenible (PAES). Aquest pla va estar actualitzat l’any 2016 en un nou Pla d’eficiència energètica i sostenibilitat de Manlleu, vigent en l’actualitat, i que recull diferents accions.  Emmarcada dins aquest pla, es crea l’Oficina d’Estalvi i Eficiència Energètica que té per objectius:

- Incrementar l'assessorament i la informació de la ciutadania en general.

- Disminuir el consum energètic i l'import de les factures de les llars en situació de vulnerabilitat.

- Millorar l'eficiència energètica de les llars.

- Informar a la ciutadania sobre els seus drets, recursos disponibles i requisits per accedir al servei i als recursos que aquest ofereix.

- Capacitar i apoderar a les persones en situació de vulnerabilitat energètica.

- Establir contacte amb les companyies subministradores per tal d’afavorir la signatura de convenis de col·laboració que afavoreixin l’aplicació de mesures de protecció a les persones en situació de vulnerabilitat econòmica.

Per tal d’arribar a tothom, l’oficina serà itinerant, oferint el servei a diferents espais de la ciutat: Associació de la Gent Gran, Casal Cívic Frederica Montseny, ASVAT, àrea de Promoció Social i Personal, Salut Pública, Consum i Igualtat i Mercat Municipal.

El dimecres dia 9 d’octubre s'ha fet la inauguració de l’Oficina d’Estalvi i Eficiència Energètica de Manlleu al Mercat Municipal. Amb l'assistència d'Àlex Garrido, el regidor de Promoció Social i Personal, Pere Compte, i la delegada del govern a la Catalunya Central, Alba Camps, a més d’altres regidors i regidores del consistori i representants d’entitats del tercer sector.


 

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Article

Manlleu ha presentat l’oficina d’Estalvi i eficiència energètica d’Osona Nord. Aquesta oficina també serà present als pobles del voltant de Manlleu: Torelló, Sant Pere i Sant Vicenç.

Notícia

La iniciativa pública compta amb participació municipal i privada per potenciar la gestió energètica descentralitzada, amb generació d'àmbit local i autoconsum compartit

Notícia

Diverses administracions públiques i entitats empresarials han decidit unir esforços per tal que les empreses d’Osona puguin accedir a l’energia renovable a un preu molt més assequible. Juntes, han creat el Grup de Compra Agregada d’Osona, al qual ja s’han adherit més de 80 empreses amb més de 130 punts de subministrament.

Butlletí