Malgrat de Mar instal·la plaques solars per a l'autoconsum

27/04/2023 - 08:15

L'Ajuntament de Malgrat de Mar tindrà plaques solars per produir energia per a l'autoconsum de les oficines de la casa consistorial. Aquests dies es porten a terme els treballs d'instal·lació dels panells fotovoltaics que permetran obtenir un 37% d'autoconsum i reduir sis tones d'emissions de CO₂. 

Es col·loquen 46 plaques solars a sobre de la teulada inclinada del Mercat Municipal i de l'Àrea de Territori i Sostenibilitat de l'Ajuntament. 


L’Ajuntament consumeix de mitjana uns 58.228 kWh d’energia, dels quals 21.413 kWh seran produïts per l’energia del sol, representant un estalvi anual a la factura elèctrica de 6.224,47 euros.

El cost de la instal·lació dels panells fotovoltaics serà de 26.349,54 euros, i per tant la inversió s’amortitzarà en quatre anys i tres mesos, aproximadament, si el preu del kWh elèctric es mantingués al preu actual.

La instal·lació fotovoltaica disposarà d'un sistema de monitoratge de la producció i de l’autoconsum, que controlarà tant la generació de l’inversor com l’autoconsum i l'abocament d’excedents de la producció solar no autoconsumida instantàniament a la xarxa de distribució elèctrica, si hi ha excedents.

És la primera vegada que el consistori instal·la plaques per a l'autoconsum. Des de fa setze anys, hi ha panells a la teulada del Pavelló Germans Margall i del magatzem de Serveis en el Territori en la zona industrial de Can Patalina. 


 

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

Entren en funcionament les plaques fotovoltaiques del Complex Esportiu de Sant Esteve Sesrovires.

Notícia
Amb l'objectiu de generar el 100% de l'energia que consumeixen

Per començar a fer-ho possible, aquest any i el vinent s’invertiran 58,9 milions per cobrir un terç de les 1.452 cobertes pròpies de la Generalitat.

Notícia

L'Ajuntament tindrà plaques solars per produir energia per a l'autoconsum de les oficines de la casa consistorial. Aquests dies es porten a terme els treballs d'instal·lació dels panells fotovoltaics que permetran obtenir un 37% d'autoconsum i reduir sis tones d'emissions de CO₂. 

Butlletí