“L’únic peix que menja plàstic” arriba a Tarragona

12/07/2023 - 08:15

Instal·lada a la platja de l'Arrabassada de Tarragona una estructura en forma de peix per dipositar plàstics.

Aquesta iniciativa és per conscienciar sobre la neteja dels oceans i la prevenció de residus

 


El Departament de Neteja de l'Ajuntament de Tarragona ha instal·lat a la platja de l’Arrabassada “L’únic peix que menja plàstic”, una estructura en forma de peix per tal que els usuaris dipositin els envasos i plàstics amb la finalitat de conscienciar a la ciutadania, de forma de visual, de l’impacte ambiental que provoquen els plàstics que s’aboquen en l’ecosistema marí. 

L’escultura està realitzada amb barres de ferro i xarxes de pesca i té una capacitat aproximada de 4 metres cúbics. Té unes mides de 2500 x 1500 x 1500 mm, amb potes regulables per a la recollida d’envasos de plàstic. L’autor de l’escultura és Rossendo Porro, del Taller L’Enclusa.  

A través d’aquesta composició artística, la gent podrà observar la gran presència de plàstics que s’acumulen als nostres mars i oceans. El peix actua de contenidor de reciclatge d’envasos, de tal manera que, quan és ple, serveix d’element visual per conscienciar a les persones de l’efecte devastador que el plàstic, produeix sobre la fauna marina. 

La seva ubicació està pensada perquè es trobi en un lloc d’afluència de gent de manera que puguin utilitzar-lo tant els usuaris de la platja com les persones que passen pel passeig marítim.  

 


 

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Article

Durant l’any 2023, els pescadors catalans de les confraries de Tarragona, Barcelona i Girona van retirar del mar un volum de més de 120 mil litres de deixalles, l’equivalent a 18 camions cisterna d’aigua. Aquesta xifra representa la retirada de 50.000 litres més d’escombraries, set camions cisterna més, respecte de l’any 2022. L’increment de residus recollit respon a un increment de participació.

Acte
21/04/2024 - 11:00
Platja llarga de Vilanova i la Geltrú
Acte
06/04/2024 - 11:00
Club Marítim de Cubelles

Butlletí