“L’únic peix que menja plàstic” arriba a Tarragona

12/07/2023 - 08:15

Instal·lada a la platja de l'Arrabassada de Tarragona una estructura en forma de peix per dipositar plàstics.

Aquesta iniciativa és per conscienciar sobre la neteja dels oceans i la prevenció de residus

 


El Departament de Neteja de l'Ajuntament de Tarragona ha instal·lat a la platja de l’Arrabassada “L’únic peix que menja plàstic”, una estructura en forma de peix per tal que els usuaris dipositin els envasos i plàstics amb la finalitat de conscienciar a la ciutadania, de forma de visual, de l’impacte ambiental que provoquen els plàstics que s’aboquen en l’ecosistema marí. 

L’escultura està realitzada amb barres de ferro i xarxes de pesca i té una capacitat aproximada de 4 metres cúbics. Té unes mides de 2500 x 1500 x 1500 mm, amb potes regulables per a la recollida d’envasos de plàstic. L’autor de l’escultura és Rossendo Porro, del Taller L’Enclusa.  

A través d’aquesta composició artística, la gent podrà observar la gran presència de plàstics que s’acumulen als nostres mars i oceans. El peix actua de contenidor de reciclatge d’envasos, de tal manera que, quan és ple, serveix d’element visual per conscienciar a les persones de l’efecte devastador que el plàstic, produeix sobre la fauna marina. 

La seva ubicació està pensada perquè es trobi en un lloc d’afluència de gent de manera que puguin utilitzar-lo tant els usuaris de la platja com les persones que passen pel passeig marítim.  

 


 

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

El Consell Plenari de l'Ajuntament de Tarragona ha aprovat la nova licitació del contracte de recollida de residus i neteja viària, que ja s'havia licitat l'últim trimestre del 2022 i va quedar desert.

Notícia

La campanya d’educació i sensibilització ambiental se centra aquest estiu al nucli de la Pineda.

Article

Injuve reconeix la Conselleria de Joventut amb la distinció de 'Bona Pràctica' del projecte Climactives

Butlletí