Lleida rep un premi per la seva gestió en la recollida selectiva de paper i cartó

Font: Paeria de Lleida

15/02/2018 - 21:33

L’Ajuntament de Lleida, premiat per segon any consecutiu per la seva excel·lent gestió en la recollida selectiva de paper i cartró.

L’Asociación Española de Fabricantes de Pasta, Papel y Cartón (ASPAPEL) ha concedit per segon any consecutiu a l’Ajuntament de Lleida tres ‘Pajaritas Azules’, guardó amb el qual es fa un reconeixement a les entitats locals (ajuntaments i agrupacions de municipis) per "la seva excel·lent gestió en la recollida selectiva de paper i cartró i el seu esforç per la millora continua del servei".

Conjuntament amb l’Ajuntament de Lleida, ASPAPEL ha reconegut, en la segona edició d’aquest guardó, un total de 36 entitats locals de diverses comunitats autònomes de l’Estat.

ASPAPEL ha tingut en compte, per cercar l’excel·lència dels serveis de recollida selectiva, aspectes com el tipus de desplegament de contenidors a la ciutat, la ràtio per habitants, la freqüència en la recollida i el nombre de tones anuals, entre altres.

L’Ajuntament de Lleida, a través de la Regidoria de l’Hàbitat Urbà i Rural i la Sostenibilitat, ha fet una aposta decidida pel reciclatge de residus i la recollida selectiva. Fa uns mesos es va realitzar una nova distribució d’illes de contenidors. També va endegar la campanya de sensibilització “Cada cosa al seu lloc”, per implicar la ciutadania en la millora del servei a la ciutat. Aquesta campanya de difusió va ser una de les accions del projecte global “Lleida en verd”, que impulsa la Paeria i amb la qual s’han pres altres iniciatives, com la implantació de les 500 noves illes de contenidors de recollida selectiva, la implantació del porta a porta comercial, la creació de boscos urbans i la reforestació a la ciutat, entre altres.

Els premis Pajaritas Azules es lliuraran el proper 15 de març al Ministerio de Agricultura y Pesca, Alimentación y Medio Ambiente a Madrid, presidits per la Secretaria de Estado de Medio Ambiente, Maria Garcia Rodriguez.


 

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Notícia
Trenta-set entitats locals (ajuntaments i agrupacions de municipis) de tretze comunitats autònomes, han rebut avui el reconeixement per l'excel·lència de la seva gestió de la recollida selectiva de paper i cartró, en l'edició 2021 de Pajaritas Blaus de ASPAPEL. 
Article

Sota el títol “El menjar no es llença. Passa’t al BON aPROFITament!”, vol sensibilitzar la ciutadania sobre aquesta problemàtica i proposar bones pràctiques i accions de cara a reduir els residus generats pels aliments que acaben a la brossa

Article
Font: Ajuntament de Lleida

Font: Ajuntament de Lleida

La Regidoria d’Habitatge i Transició Ecològica impulsa la campanya “Com fer compostatge domèstic a Lleida. Pas a Pas” que té per objectiu promoure el compostatge, especialment entre els habitatges de l’Horta o els que tenen jardí, i també entre les escoles interessades.

Butlletí