Lleida instal·larà tres punts de recàrrega de vehicle elèctric

Font: Paeria de Lleida
04/05/2016 - 09:51

L’actuació s’emmarca dins de la política municipal per fomentar la mobilitat sostenible i l’aposta per la reducció d’emissions de CO2 a la ciutat. Aquesta setmana ha sortit a licitació el primer punt de recàrrega ràpida que estarà situat al carrer Jaume II, al campus de Cappont de la UdL.

 

L’Ajuntament de Lleida instal·larà d’aquí a finals d’any tres punts de recàrrega de vehicle elèctric a la ciutat, en el marc de les actuacions que s’estan duent a terme des de la Paeria per fomentar la mobilitat sostenible i l’aposta per la reducció d’emissions de CO2 a la ciutat. En aquest sentit, aquesta setmana ha sortit a licitació el primer punt de recàrrega ràpida que estarà situat al carrer Jaume II, al campus de Cappont de la UdL. Aquest primer punt públic de recàrrega ràpida serà de tipus multifuncional, és a dir, permetrà la recàrrega de tots els tipus del vehicles elèctrics del mercat. La prestació que oferirà aquest punt permetrà carregar el vehicle en un temps de 20 minuts, pel que serà de gran utilitat per als vehicles urbans, però també per als que circulen en desplaçaments de llarg recorregut

El Pla d’impuls del vehicle elèctric que ha desenvolupat l’Ajuntament de Lleida inclou, a més d’aquest punt de recàrrega ràpida, la instal·lació abans de finals d’any d’altres dos que serien de recàrrega semiràpida i que estarien ubicats un, a la Zona Alta de la ciutat, i un altre que estaria situat en un punt proper a la zona del Rectorat. El punt de recàrrega ràpida situat al carrer Jaume II (entre l’edifici de la Biblioteca del campus i l’EPS) surt a licitació per un import de 60.350€ i inclou el subministrament i obra per a la instal·lació de l’estació i el posterior manteniment durant un període de dos anys. L’estació de recàrrega funcionarà amb una targeta d’usuari de vehicle elèctric per als residents a la ciutat de Lleida que oferiria, inicialment, la gratuïtat de càrrega durant el primer any de posada en funcionament de les estacions. Aquesta tarja és compatible amb els sistemes de recàrrega de vehicle elèctric de les altres ciutats de Catalunya que també en tenen. Per a la instal·lació d’aquest punt de recàrrega l’Institut Català de l’Energia ha concedit a l’Ajuntament de Lleida un ajut de 25.000€. A més, la Paeria ha sol·licitat un altre ajut procedent del MOVEA de 15.000€, que encara està pendent de resoldre’s.

El tinent d’alcalde i regidor d’Hàbitat Urbà, Rural i la Sostenibilitat, Fèlix Larrosa, ha explicat que la instal·lació de diversos punts de recàrrega de vehicles elèctrics a la ciutat forma part de la política de foment de la mobilitat sostenible que promou l’equip de govern de la Paeria durant aquest mandat d’una banda i de l’aposta per una Lleida més verda i per la reducció d’emissions de C02 per l’altra. “L’impuls del vehicle elèctric a Lleida és una de les actuacions que promou l’Ajuntament de Lleida per avançar en matèria de sostenibilitat i eficiència energètica, juntament amb altres com la promoció del transport públic amb l’adquisició de nous autobusos híbrids, el nou sistema de gestió conjunta i unificada dels equipaments i edificis municipals, la reducció d’emissions aconseguides amb el nou enllumenat públic, el foment de l’ús de la bicicleta, les millores en la gestió dels residus que s’estan treballant, el compromís d’augmentar un 30% l’arbrat de la ciutat els propers anys o la creació de boscos urbans als diferents barris de Lleida, entre altres”.

Altres accions en aquest sentit en les quals s’hi està treballant són l’organització d’una jornada tècnica del vehicle elèctric a Lleida orientada a empreses de serveis de distribució de mercaderies, missatgeria, taxis, flotes privades, etc., una campanya de promoció i divulgació ciutadana que inclogui informació sobre els ajuts de compra de vehicles elèctrics, donar a conèixer més àmpliament de l’existència del descompte del 75% en l’impost de circulació i la gratuïtat de la zona blava per a vehicles elèctrics a Lleida i informació sobre els ajuts per a la instal·lació de punts de recàrrega en aparcaments privats.


 

Municipis: 
Etiquetes: 
Categories: 

Relacionats

Notícia
L’alcaldessa va pujar al prototip dissenyat per la UPC

L’alcaldessa va pujar al prototip dissenyat per la UPC

La plaça de Jaume Balmes va acollir la Fira de la Mobilitat Sostenible, l’eficiència energètica i les noves tecnologies. L’activitat, que recordem-ho es va haver d’ajornar fa una setmana per les previsions de pluja, va comptar amb l’exposició de vehicles elèctrics, híbrids i de gas que incloïen dos models Tesla que poden circular a través d’un mòbil i un prototip dissenyat per la UPC.

Notícia

Els nous vehicles són una de les mesures impulsades amb la voluntat de fomentar una mobilitat més sostenible a la ciutat. També s'ha aprovat adquirir diversos vehicles elèctrics o de baixes emissions i arribar a tenir completament renovades dues terceres parts de la flota municipal destinada a serveis tècnics i manteniment. També, properament es podrà ampliar la flota de busos híbrids.

Notícia

L’Ajuntament de Sant Climent de Llobregat amb la col.laboració de l’Àrea Metropolitana de Barcelona ha instal.lat un punt de recàrrega solar per a vehicles elèctrics. Les fotolineres són estacions de recàrrega per al vehicle elèctric la energia prové de plaques solars, instal·lades normalment al sostre de la instal·lació. Tenen el gran avantatge que ofereixen energia verda. La fotolinera de Sant Climent té capacitat per a quatre vehicles electrics.

Butlletí