Lleida instal·larà tres punts de recàrrega de vehicle elèctric

Font: Paeria de Lleida
04/05/2016 - 09:51

L’actuació s’emmarca dins de la política municipal per fomentar la mobilitat sostenible i l’aposta per la reducció d’emissions de CO2 a la ciutat. Aquesta setmana ha sortit a licitació el primer punt de recàrrega ràpida que estarà situat al carrer Jaume II, al campus de Cappont de la UdL.

 

L’Ajuntament de Lleida instal·larà d’aquí a finals d’any tres punts de recàrrega de vehicle elèctric a la ciutat, en el marc de les actuacions que s’estan duent a terme des de la Paeria per fomentar la mobilitat sostenible i l’aposta per la reducció d’emissions de CO2 a la ciutat. En aquest sentit, aquesta setmana ha sortit a licitació el primer punt de recàrrega ràpida que estarà situat al carrer Jaume II, al campus de Cappont de la UdL. Aquest primer punt públic de recàrrega ràpida serà de tipus multifuncional, és a dir, permetrà la recàrrega de tots els tipus del vehicles elèctrics del mercat. La prestació que oferirà aquest punt permetrà carregar el vehicle en un temps de 20 minuts, pel que serà de gran utilitat per als vehicles urbans, però també per als que circulen en desplaçaments de llarg recorregut

El Pla d’impuls del vehicle elèctric que ha desenvolupat l’Ajuntament de Lleida inclou, a més d’aquest punt de recàrrega ràpida, la instal·lació abans de finals d’any d’altres dos que serien de recàrrega semiràpida i que estarien ubicats un, a la Zona Alta de la ciutat, i un altre que estaria situat en un punt proper a la zona del Rectorat. El punt de recàrrega ràpida situat al carrer Jaume II (entre l’edifici de la Biblioteca del campus i l’EPS) surt a licitació per un import de 60.350€ i inclou el subministrament i obra per a la instal·lació de l’estació i el posterior manteniment durant un període de dos anys. L’estació de recàrrega funcionarà amb una targeta d’usuari de vehicle elèctric per als residents a la ciutat de Lleida que oferiria, inicialment, la gratuïtat de càrrega durant el primer any de posada en funcionament de les estacions. Aquesta tarja és compatible amb els sistemes de recàrrega de vehicle elèctric de les altres ciutats de Catalunya que també en tenen. Per a la instal·lació d’aquest punt de recàrrega l’Institut Català de l’Energia ha concedit a l’Ajuntament de Lleida un ajut de 25.000€. A més, la Paeria ha sol·licitat un altre ajut procedent del MOVEA de 15.000€, que encara està pendent de resoldre’s.

El tinent d’alcalde i regidor d’Hàbitat Urbà, Rural i la Sostenibilitat, Fèlix Larrosa, ha explicat que la instal·lació de diversos punts de recàrrega de vehicles elèctrics a la ciutat forma part de la política de foment de la mobilitat sostenible que promou l’equip de govern de la Paeria durant aquest mandat d’una banda i de l’aposta per una Lleida més verda i per la reducció d’emissions de C02 per l’altra. “L’impuls del vehicle elèctric a Lleida és una de les actuacions que promou l’Ajuntament de Lleida per avançar en matèria de sostenibilitat i eficiència energètica, juntament amb altres com la promoció del transport públic amb l’adquisició de nous autobusos híbrids, el nou sistema de gestió conjunta i unificada dels equipaments i edificis municipals, la reducció d’emissions aconseguides amb el nou enllumenat públic, el foment de l’ús de la bicicleta, les millores en la gestió dels residus que s’estan treballant, el compromís d’augmentar un 30% l’arbrat de la ciutat els propers anys o la creació de boscos urbans als diferents barris de Lleida, entre altres”.

Altres accions en aquest sentit en les quals s’hi està treballant són l’organització d’una jornada tècnica del vehicle elèctric a Lleida orientada a empreses de serveis de distribució de mercaderies, missatgeria, taxis, flotes privades, etc., una campanya de promoció i divulgació ciutadana que inclogui informació sobre els ajuts de compra de vehicles elèctrics, donar a conèixer més àmpliament de l’existència del descompte del 75% en l’impost de circulació i la gratuïtat de la zona blava per a vehicles elèctrics a Lleida i informació sobre els ajuts per a la instal·lació de punts de recàrrega en aparcaments privats.


 

Municipis: 
Etiquetes: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

El vehicle compartit a Santa Perpètua de Mogoda ha recorregut 11.000 km i ha donat servei a 64 persones i el servei de lloguer de cotxe elèctric compartit a Castellbisbal ja té més d’una vintena de persones usuàries. A Rubí, durant aquest temps, el vehicle ha registrat un total de 484 lloguers i més de 30.000 quilòmetres amb 3.050 hores d’ús, de les quals 1.405 són provinents de vals i 1.645 de pagament a través dels socis de Som Mobilitat. 

Article

Expoelectric és l'esdeveniment més important de vehicles elèctrics i energies renovables del sud d'Europa. Durant el cap de setmana del 2 i 3 de novembre va celebrar la seva 9a edició a l'Arc de Triomf de Barcelona.

Notícia

El servei és gratuït i sense la necessitat de cap clau ni cap tràmit previ a diferència de la resta de punts de recàrrega ja existents al municipi. Així, qualsevol persona que necessiti carregar el seu vehicle ho podrà fer utilitzant el codi QR de la màquina que redigirà a la plataforma de l’empresa subministradora del servei; o a mitjançant la targeta de càrrega de vehicles d’altres plataformes.

Butlletí