L’Hospitalet i Lleida, entre d'altres, se sumen a la campanya solidària “Recicla vidre per elles”, contra el càncer de mama

La campanya solidària es porta a terme a més de 80 ciutats de tot el territori, com Madrid, Sevilla, Barcelona, Santander o Palma de Mallorca.

Font: Ajuntament de L'Hospitalet de Llobregat i Paeria de Lleida

22/10/2019 - 08:00

La iniciativa, organitzada per Ecovidrio, té l’objectiu de sumar esforços davant aquesta malaltia i potenciar el reciclatge d’envasos de vidre

Fins al 25 d’octubre, a l’àmplia vorera situada en la confluència de la rambla de la Marina i el carrer d’Enric Prat de la Riba, al barri del Centre de l'Hospitalet de Llobregat, estarà instal·lada una vistosa parella de contenidors roses de reciclatge de vidre. D’aquesta manera, L’Hospitalet se suma a la campanya “Recicla vidre per elles”, contra el càncer de mama, organitzada per Ecovidrio, l’entitat encarregada de la gestió del reciclatge de residus d’envasos de vidre.

La iniciativa solidària es fa coincidir amb el Dia Mundial contra el Càncer de Mama, que se celebra el 19 d’octubre, i s’estén aquest any a més de 80 ciutats espanyoles, en les quals s’han instal·lat un total de 340 contenidors roses.

El tinent d’alcaldia d’Espai Públic, Habitatge, Urbanisme i Sostenibilitat, Cristian Alcázar, ha participat aquest matí en la presentació de la campanya a L’Hospitalet.

Ecovidrio transformarà els envasos de vidre reciclats als contenidors en una donació a la Fundació Sandra Ibarra, que impulsa la investigació sobre el càncer de mama i dona suport a les dones afectades.

A més, la dissenyadora Ágatha Ruiz de la Prada ha ideat un “miniglú”, o petit contenidor especialment decorat per a l’ocasió, els beneficis de la venda del qual també es destinaran a aquesta organització de lluita contra el càncer de mama.

Segons dades d’Ecovidrio, a L’Hospitalet es van reciclar l’any passat 3.878 tones d’envasos de vidre, amb una mitjana de 14,9 kg per habitant. Arreu de la ciutat hi ha un total de 647 contenidors per reciclar aquests residus, un per cada 404 habitants.

També Lleida se suma al Dia Mundial del Càncer de Mama recolzant la campanya “Recicla Vidrio por Ellas”. Ecovidrio ha instal·lat a Lleida, fins a finals de mes, quatre contenidors tipus iglú de color rosa -a l’Avinguda de Blondel i a l’Avinguda de Rovira Roure- i transformarà els envasos de vidre reciclatges en aquests contenidors en una donació a la Fundació Sandra Ibarra de Solidaritat Enfront el Càncer.

Segons les últimes dades relatives a 2018, els habitants de Lleida van reciclar un total de 2.247 tones d'envasos de vidre, la qual cosa suposa que cada habitant va reciclar de mitjana 16,3 kg. Respecte a la taxa de contenerització, Lleida se situa amb una mitjana de 229 habitants per contenidor, comptant amb un total de 602 contenidors per als residus d'envasos de vidre instal·lats.



El reciclatge del vidre

Ecovidrio és l'entitat sense ànim de lucre encarregada de la gestió del reciclatge de residus d'envasos de vidre a Espanya. La tasca d'Ecovidrio destaca per garantir el reciclatge d'alta qualitat a través del contenidor, potenciar les infraestructures de contenerització i recollida, invertir en plans i recursos destinats a incrementar el reciclatge d'envasos de vidre en l'hostaleria, mobilitzar els ciutadans a través de campanyes de sensibilització i promoure la prevenció i l’eco disseny dels envasos.

El reciclatge d'envasos de vidre és un element fonamental per contribuir al desenvolupament sostenible, fomentar la transició cap a l'economia circular i lluitar contra el canvi climàtic. A més, el reciclatge d'envasos de vidre és una activitat recolza el compliment de l'Agenda 2030 i els Objectius de Desenvolupament Sostenible, concretament, redunda sobre els objectius (11) Ciutats i comunitats sostenibles, (12) Producció i consum responsables i (13) acció pel clima.



La Fundació Sandra Ibarra

La Fundació Sandra Ibarra és una organització sense ànim de lucre enfocada a la prevenció, la investigació i la supervivència del càncer. Porta onze anys finançant beques i impulsant campanyes públiques per afrontar el càncer amb positivitat i rigor, no només des del punt de vista clínic o científic, sinó també social, propiciant que els mitjans de comunicació desterrin el llenguatge bèl·lic, que les administracions públiques desenvolupin la humanització en la sanitat i que les organitzacions professionals de metges s'obrin al debat i l'opinió dels pacients.

En l'actualitat, la Fundació està desenvolupant l'Escola de Vida, la primera escola de pacients i supervivents de càncer, l'objectiu principal és millorar la qualitat de vida i el benestar d'aquestes persones. 



 

Categories: 

Relacionats

Notícia

La campanya informativa va adreçada a establiments d’hostaleria i restauració amb l’objectiu de promoure i facilitar el reciclatge dels residus de vidre, que s’allargarà fins a finals del mes de juny.

Notícia

L'Ajuntamment de Barcelona ha posat en marxa un nou servei gratuït de recollida de roba a domicili. L’objectiu és passar de l’11% de roba reutilitzada actualment al 15% durant el 2027. El sector tèxtil és una de les indústries amb més impacte ambiental i climàtic: la quarta en consum de matèries primeres i aigua, i la cinquena en emissió de gasos amb efecte d’hivernacle.

Notícia

La iniciativa va començar el 18 de novembre i tindrà entre 2 i 3 mesos de durada. 

Butlletí