L’Hospitalet acull una exposició itinerant sobre alimentació sostenible

17/10/2022 - 11:09

L’exposició “Actuem! Per una alimentació sostenible” es podrà visitar del 18 al 23 d’octubre, amb motiu del Dia Mundial de l’Alimentació, declarat per les Nacions Unides el 16 d’octubre. A més, forma part de la programació d’activitats del centenari del barri de la Florida.

Es tracta d’una exposició itinerant ubicada en un contenidor de transport, promoguda per l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) en col·laboració amb l’Ajuntament de L’Hospitalet, que habitualment s’instal·la als voltants dels mercats municipals. En el cas de la ciutat, se situarà davant de l’Església de la Mare de Déu de la Llum, al costat del Mercat Municipal de la Florida.

L’exposició té per objectiu sensibilitzar la ciutadania sobre els efectes del consum saludable i l’impacte del sistema alimentari en la salut del planeta, l’economia local i el món rural i està concebuda perquè hi participin centres educatius, entitats i ciutadania a través d’activitats vinculades a la matèria.

Set centres escolars de L’Hospitalet hi faran activitats, escollides entre un ventall de propostes destinades a alumnat des de cicle infantil fins a secundària. Hi haurà jocs i apropaments sensorials per conèixer la diversitat d'aliments per als més petits, i xerrades de sensibilització sobre el malbaratament 0 i compra 100 % saludable per als més grans.

També s’hi organitzaran activitats familiars gratuïtes i de lliure accés el cap de setmana. El divendres 21 d’octubre, a les 16.30 h, està programat un taller de plantes medicinals amb l’entitat Amics de la Natura i del Medi Ambient de L’Hospitalet (ANMA), i a les 17.30 h, la xerrada “Aliments que ofeguen el planeta i aliments que nodreixen el planeta”, amb l’Aresta cooperativa.

El dissabte al matí, a les 12 h, hi haurà un taller de reaprofitament alimentari amb l’entitat Sobres Mestres. I Fundesplai hi realitzarà dos tallers: l’’Ecocompra, el dissabte a les 17 h, i Fem un Hort al Balcó, el diumenge a les 12 h.

L’acció s’emmarca en la promoció del consum i la producció responsables, inclosa en els objectius de desenvolupament sostenible de les Nacions Unides. I en l’àmbit local, afavoreix el comerç de proximitat i el consum responsable, objectius recollits al Pla d’acció municipal 2020-2023 i al Pacte de Ciutat.


 

Categories: 

Relacionats

Notícia

L'Acord de Ciutat per l'Estratègia d'Alimentació Saludable i Sostenible Barcelona 2030 ja camina. La trobada ha estat una crida a l'acció i a la cooperació entre organitzacions per assolir objectius comuns, que són els recollits a l'Estratègia d’Alimentació Saludable i Sostenible Barcelona 2030.

Article

Les escoles sostenibles de l'Hospitalet han celebrat el Dia Mundial de l'Aigua.

Acte
21/03/2023 - 10:00
Centre Cultural la Bòbila. L'Hospitalet de Llobregat

Butlletí