L'exposició la 'Nova Cultura de l'Aigua' arriba a Arenys de Munt

Font: Ajuntament d'Arenys de Munt
31/03/2012

L'exposició 'La Nova Cultura de l’Aigua', ha estat inaugurada aquest 31 de març, a càrrec de la 2a Tinent d’Alcalde de Sostenibilitat Ambiental, Sílvia Vázquez, i el 1r Tinent d’Alcalde i president de GUSAM-Aigües d'Arenys, Alfons Molons. La mostra s'inclou en la campanya 'Arenys de Munt estalvia aigua', organitzada per l'Ajuntament d'Arenys de Muny i Aigües d'Arenys de Munt conjuntament amb l'ACA i la Diputació de Barcelona.

L'exposició ens explica com aconseguir el bon estat ecològic de l'aigua i dels rius, assegurar l'ús sostenible de l'aigua a partir de la recuperació i de la gestió de la demanda, i promoure la participació ciutadana en la planificació i gestió de l'aigua. El marc és la campanya 'La Xarxa estalvia aigua'.

L'exposició, que estarà oberta fins al dia 8 d'abril, té un caràcter divulgatiu adreçat a tota la ciutadania. Estarà oberta els dies laborables de 5 a 7 de la tarda i els dissabtes i festius de 12 del matí a 2 del migdia.

La Tinent d'Alcalde, Sra. Vázquez, ha destacat que és important anar prenent consciència de la importància dels recursos naturals com ara l'aigua i que des de la Regidoria de Sostenibilitat Ambiental es treballarà en la línia del seu estalvi.

El President de GUSAM-Aigües d'Arenys ha dit que, malgrat que l'objectiu d'una empresa subministradora d'aigua és vendre aigua i podria ser contradictori amb l'exposició, cal difondre el que costa fer arribar aigua a les aixetes de les llars i que l'aigua és un bé finit i que cada vegada costa més d'aconseguir.

Tenir una empresa municipal que faci la gestió de l'aigua és un gran avantatge, doncs part dels beneficis de la seva gestió es poden revertir socialment a Arenys de Munt, ja sigui sensibilitzant o col·laborant amb el teixit social del poble.

A l'exposició també es lliuren kits d'estalvi i fulletons per aprendre a utilitzar correctament l'aigua i així aconseguir-ne un estalvi. Totes aquelles persones que vulguin un kit i no hagin pogut passar per l'exposició es poden adreçar a Aigües d'Arenys i se'ls oferirà.

 

Més informació sobre la campanya a l'especial:
'La Xarxa estalvia aigua', campanya per fomentar el consum hídric responsable a 49 municipis

Municipis: 

Relacionats

Notícia

La policia, juntament amb la brigada, busca els infractors que no reciclen bé obrint les bosses de deixalles.

Notícia

La primera part d'aquest treball és la realització d'una diagnosi sobre l'estat actual dels objectius de desenvolupament sostenible a nivell local, a partir de la implicació de totes les àrees de l'Ajuntament i analitzant els diferents plans i  iniciatives que es duen a terme a nivell municipal. 

Article

La Diputació de Barcelona, a través de la Gerència de Serveis de Medi Ambient, acaba de publicar el llibre Les solucions basades en la natura en l’àmbit municipal, en el qual s'analitza el concepte i una vintena d’intervencions en el territori, amb l’objectiu d’incentivar la seva implantació en el món local.

Butlletí