L'exposició itinerant sobre la qualitat de l'aire a l'entorn metropolità arriba al CosmoCaixa

'Respirem benestar' vol transmetre la importància de l'aire per a la vida i de la seva qualitat en el benestar de les persones
Redacció
17/03/2009 - 00:00

L'exposició itinerant "Respirem benestar", instal·lada a la unitat mòbil d'informació ambiental del Departament de Medi Ambient i Habitatge, l'Ambibús, arribarà avui dimarts, 17 de març, al Cosmocaixa de Barcelona. L'exposició vol transmetre la importància de l'aire per a la vida i de la seva qualitat en el benestar de les persones, així com la visió oposada: com s'origina i de quina manera ens afecta l'aire contaminat. També explica de quina manera es controla la qualitat de l'aire que respirem i què es pot fer per prevenir i reduir l'emissió d'elements contaminants a l'atmosfera.

L'exposició es podrà visitar de dimarts a divendres de 10 a 17 hores, amb sessions guiades d'una hora, i el cap de setmana, de 10.30 a 14.30 i de 15.30 a 19.30 hores, amb la possibilitat també de seguir sessions guiades de 20 minuts.

L'ambibús és un semiremolc extensible, amb una superfície màxima de 72 m2, en servei des de l'any 1993. El 23 de setembre de 2008 va iniciar un recorregut per les poblacions incloses en el Pla d'actuació per a la millora de la qualitat de l'aire, i ja ha visitat Granollers, Castellbisbal, Sabadell, Sant Cugat del Vallès, Cornellà de Llobregat, l'Hospitalet de Llobregat, Mollet del Vallès, Ripollet, Castelldefels, el Prat de Llobregat, Santa Perpètua de Mogoda, Martorelles i Gavà.

Barcelona, com altres 15 municipis del Baix Llobregat i el Barcelonès, està situada en una zona de protecció especial de l'ambient atmosfèric perquè ha superat els valors de concentració de partícules i òxids de nitrogen en l'aire. En aquest sentit, la Generalitat de Catalunya va elaborar i aprovar un Pla d'actuació amb 73 mesures per reduir la contaminació atmosfèrica i l'impacte en la salut de les persones, d'acord amb els estàndards legals europeus.

Relacionats

Article

L’Observatori de l’Aigua de Terrassa, OAT, l’òrgan de participació ciutadana vinculada al servei d’abastament municipal, celebra el cinquè aniversari de la seva creació.

Notícia

L’avantprojecte de llei de l’impost sobre les emissions portuàries dels grans vaixells ja ha quedat enllestit perquè el Govern el pugui aprovar en breu, previ dictamen del Consell de Treball, Econòmic i Social. El text ha superat la fase d’audiència i informació pública i s’han tingut en compte les al·legacions de totes les parts interessades.

Acte
30/05/2024 - 00:00
Vestíbul del Centre Cultural Costa i Font

Butlletí