Les i els alumnes de l'Escola Francesc Platón i Sartí d'Abrera commemoren la Setmana de la Terra 2019 amb diferents activitats de conscienciació

10/10/2019 - 08:00

La celebració de la Setmana de la Terra pretén ampliar i diversificar el moviment ambiental al municipi per construir un medi ambient saludable i sostenible; abordar el canvi climàtic, i protegir la Terra per a les futures generacions. 

En el marc de la Setmana de la Terra 2019 que enguany va tenir lloc del 23 al 27 de setembre, les i els alumnes de l’Escola Francesc Platón i Sartí d’Abrera van organitzar diferents activitats de conscienciació sobre el canvi climàtic, el reciclatge i l’ús del transport al municipi. 

En declaracions als companys de Ràdio Abrera, alguns i algunes alumnes de quart de primària del centre van explicar que "per celebrar la Setmana del Clima hem fet un grup cooperatiu i hem realitzat diferents cartells que tracten sobre la contaminació, l'ús dels cotxes i del transport, del llum, sobre el reciclatge i de les conseqüències de no utilitzar elements biodegradables, que estan penjats a la porta de la nostra escola. A més, hem decidit fer aquesta acció perquè totes i tots els nens i nenes de l'escola prenguem consciència i fem tot el possible per respectar el nostre entorn".

Els i les alumnes de 6è de primària també han explicat la seva activitat al llarg d'aquesta setmana de conscienciació i valoren positivament aquest tipus de reivindicacions, ja que "es fan perquè la gent d'Abrera sigui conscient de les conseqüències dels nostres actes i que si no abordem el canvi climàtic, el forat de la Capa d'Ozó es farà més gran, l'oxigen s'acabarà i no es podrà fer res després. Creiem que ho estem fent molt bé i que a l'escola ho estem treballant força perquè nosaltres quan siguem adults reciclem molt, que el planeta no es faci malbé i que el cuidem bé perquè no tenim un altre planeta per viure. A més hem de tenir present la importància del reciclatge i que la Terra ens dóna moltes coses i nosaltres no ho estem aprofitant i el fem malbé".


 

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Notícia
En el marc del Dia mundial de l'Educació Ambiental

Amb motiu del Dia Mundial de l’Educació Ambiental, la Diputació de Barcelona organitza el proper 23 de gener aquesta jornada que reflexionarà sobre el paper de l’educació ambiental en l’escenari de l’emergència climàtica i dels moviments juvenils que hi estan vinculats.

Article

La sessió de treball ha comptat amb la col·laboració de l'AMB, que lidera la lluita per millorar la qualitat de l'aire a la metròpolis, amb mesures com la ZBE Rondes de Barcelona, i que té un ampli bagatge en activitats d'educació ambiental.

Notícia

L'Ajuntament de Sant Joan Despí ha dut a terme diferents actuacions per assolir una mobilitat més sostenible i segura a l’entorn i als accessos als centres educatius. Així, la ciutat compta amb una xarxa de camins escolars en els quals any rere any s’han anat introduint millores, no només en la senyalització sinó també en altres àmbits, com l’urbanístic, amb la construcció de nous carrils bici o de passos de vianants elevats. També s'ha regulat la velocitat dels vehicles a l'entorn de les escoles amb la creació de les zones 30.

Butlletí