Les escoles de Cardedeu podran reduir fins a un 50% el seu consum energètic

Font: Diputació de Barcelona
25/01/2012

El vicepresident tercer de la Diputació, Josep Llobet, ha lliurat avui a l'alcaldessa de Cardedeu, Calamanda Vila, els estudis de millora energètica de les escoles Ramon Macip-Dolors Granés i Germans Corbella de la localitat, que tenen l'objectiu d'aportar al consistori una anàlisi tècnica i rigorosa sobre el consum energètic, reduir les emissions de CO2, el confort dels usuaris de l'escola i la proposta de possibles millores.

Durant l'acte, l'alcaldessa de Cardedeu ha volgut agrair a la Diputació el lliurament d'aquests estudis que ajudaran a portar a terme un dels compromisos del Pacte d'alcaldes i alcaldesses. A més, Calamanda Vila ha afegit que la posada en marxa dels estudis de millora energètica de les escoles Ramon Macip-Dolors Granés i Germans Corbella suposarà una reducció d'un 30% de les factura del consum energètic. 

De fet, a partir de l'anàlisi realitzat, als estudis es plantegen propostes per reduir fins a un 50% del consum energètic i fins al 45-35% de les emissions de CO2 d'aquests equipaments, al mateix temps que s'augmenta el confort dels seus usuaris, i es vol per tant esdevenir un referent d'equipaments sostenible per al municipi. 

L'Ajuntament de Cardedeu treballa en la millora de l'eficiència dels seus equipaments i la optimització dels recursos municipals. En aquesta línia, l'any 2010 la Diputació de Barcelona, a través del Servei d'Equipaments i Espais Públics, va realitzar l'estudi del Complex Esportiu i que ha tingut continuïtat amb aquests dos estudis, amb un cost assumit per la Diputació de 12.000 euros.

Els treballs que avui s'han lliurat analitzen la situació actual de les escoles en els àmbits del consum energètic, les emissions de CO2 i el confort dels usuaris. Així, s'analitza la facturació energètica de l'equipament i els diferents equips consumidors d'energia de que disposen els centres (calderes, climatitzadors, llumeneres, ordenadors i altres equips). També es quantifiquen les pèrdues d'energia, segons la solució constructiva dels edificis i els seus sistemes d'instal·lacions.

Aquests estudis esdevenen, doncs, una bona eina en la presa de decisions de l'Ajuntament, que li permetrà conèixer de forma rigorosa les implicacions, els costos d'execució, els terminis i les despeses de manteniment posterior per poder decidir de forma raonada la seva conveniència i  viabilitat. 

El vicepresident tercer de la Diputació ha dit que els estudis permetran millorar la funcionalitat dels municipis i alhora, els que avui s'han lliurat a Cardedeu, possibilitaran unes millors condicions tant pels alumnes com pels professors.

 

Relacionats

Notícia
Mollet presentarà les seves polítiques en matèria de sostenibilitat i creixement verd a París

L’objectiu de la trobada ha estat compartir experiències entorn al medi ambient entre els diversos municipis i regions seleccionats  i aprofundir en les oportunitats que representen els projectes europeus o institucions com el Banc Europeu d’Inversions, pel que fa al finançament i suport tècnic en les diverses iniciatives per a accelerar l’acció climàtica a nivell local.

Notícia

L’estand institucional de la Fira de Nadal de Les Franqueses del Vallès es dedica a conscienciar sobre la importància de vetllar pel clima

Entrevista

 

Yunus Arikan és cap de polítiques globals d’ICLEI-local governments for sustainability. Aquesta entitat, amb més de 1.500 membres ha estat veu dels governs locals i regionals a la COP25. Arikan, ens recorda a l'entrevista que vivim a un món urbà i que no s'aconseguirà res sense adonar-se'n de la potència dels actors urbans, i destaca que per fi estem entenent que el finançament per l'acció climàtica ha d'arribar a les ciutats.  Ha volgut també enviar un missatge clar des del món local, l'esperança que els nous plans nacionals de mitigació siguin més ambiciosos i tinguin en compte als governs locals.

Butlletí