Les diputacions de Girona, Lleida i Tarragona volen adherir-se a la Xarxa

Redacció
14/12/2012

Els representants de les diputacions de Girona, Lleida i Tarragona van manifestar la seva voluntat d'adherir-se a la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat en la segona reunió de Comissió de Seguiment. La reunió va estar presidida per Mercè Rius diputada adjunta de Medi Ambient de la Diputació de Barcelona i vicepresidenta de la Xarxa.

Durant la trobada, Mercè Rius va repassar la presència de la Diputació de Barcelona a la Cimera de Rio+20 i altres esdeveniments recents, i va destacar «que les ciutats i el món local s'han reconegut internacionalment com a necessaris per implementar les polítiques de sostenibilitat. La Cimera va permetre consolidar la feina realitzada des del món local els darrers 20 anys».

La diputada adjunta de Medi Ambient també va posar èmfasi en la «necessària coordinació entre administracions en l'àmbit de les polítiques de desenvolupament sostenible i gestió ambiental local», que es va posar de manifest amb la presència conjunta en aquesta reunió de representants de la Generalitat de Catalunya i les diputacions de Girona, Lleida i Tarragona.

En aquest sentit, els membres de les corporacions van manifestar la seva voluntat d'adherir-se a la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat. La Generalitat de Catalunya ja va posar de manifest aquesta intenció amb anterioritat.

Per altra banda, es va confirmar la signatura de l'acord entre la Xarxa i la Comissió Europea, per la qual la primera es converteix en entitat promotora del Pacte d'Alcaldes i alcaldesses per una Energia Sostenible Local, i de l'adhesió de la Xarxa a la Red de Ciudades que Caminan. També es va expressar l'interès i la necessitat d'articular i ordenar un suport des de la Xarxa als projectes locals de promoció d'horts escolars, urbans, socials i professionals.

Finalment, i com a resum de la trobada, es va informar que l'any 2012 la Xarxa ha organitzat 40 reunions, 18 jornades, amb 1.300 assistents, elaborat 15 materials, i coordinat  tres campanyes de sensibilització ambiental amb municipis.

Etiquetes: 

Relacionats

Butlletí