Les Biblioteques de Reus volen promoure la sostenibilitat del planeta a través de diferents accions

03/02/2020 - 08:00

El cicle 'Fem consciència' inclou tallers i programes per fomentar 'l’experiència de viure en pau a la terra amb coherència'

Les Biblioteques municipals de Reus (BMR) han transformat el cicle 'Fem memòria' en el cicle 'Fem consciència'. En els darrers anys, els mesos de gener i febrer han estat dedicats a recuperar capítols importants de la història. Ara, però, determinats fets com la cimera de Madrid sobre l’acció climàtica, el Pla nacional per a la implementació de l’agenda 2030 a Catalunya i la Declaració de l’emergència climàtica de l’Ajuntament de Reus, han estat "textos presos com a referència" per a la confecció d’aquest nou programa.

 

Estratègia

Per tant, les BMR, "es proposen millorar, amb les eines que els són pròpies i el saber de les persones, l’experiència de viure en pau al nostre planeta amb coherència i plena consciència", segons s'ha fet saber des del consistori. Per assolir aquest objectiu, segons s'ha detallat aquest dimarts, s'han plantejat quatre diferents línies d'actuació.

La primera passa per "intensificar la seva tasca de difusió de la informació per una consciència més ecològica i sostenible de la societat". En aquest punt, una activitat destacada és la represa del projecte 'Biblioteca sobre rodes', que se centrarà a fer difusió de la situació d’emergència climàtica a les escoles.

La segona línia fomentar l'exploració "del poder de la literatura (i l’art en general) per transformar mirades i pensaments". Els clubs de lectura, els laboratoris d’àlbum il·lustrat, les sessions de contes i de lectura de viva veu, entre altres, seran les eines protagonistes d’aquestes activitats.

Una tercera línia fomentarà la creativitat i l’intercanvi d'idees entre les persones per a la cerca de "propostes de canvi eficaces i innovadores". Per introduir aquesta nova metodologia, s'ha subratllat, "caldrà actualitzar i renovar algun dels seus espais i es comptarà amb professionals formats en 'Manual thinking'.

Finalment, la quarta i última línia d'actuació es basarà en la presa de "compromisos sostenibles" que serveixin d’exemple i puguin ser sostinguts per tota la comunitat. Tot plegat potenciarà el transport sostenible (bus, bicicleta), fomentarà la reducció de residus (gots i garrafes de plàstic, reducció del paper, missatgeria i signatura biomètrica) i farà "una biblioteca més verda amb un consum energètic més sostenible".

 

Agenda

Cada mes a la sala infantil de les dues biblioteques municipals, hi haurà una sessió de 'Contes per un planeta viu' i 'Costura i literatura' i el programa 'Astronautes del Curiosity' de la BCXA, que inclourà una sessió de 'Mossegades de ciència' en col·laboració amb la URV i Nutrisalt.

Consulteu el programa previst aquí.


 

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Article

La Regidoria de Medi Ambient de l'Ajuntament de Reus ha impulsat la publicació del conte d'en Peret Ganxet i el reciclatge.

Article

Aigües de Reus publica “La revolució de les aixetes”, un conte infantil sobre l’estalvi d’aigua. El conte vol ser un toc d’atenció i de conscienciació sobre la necessitat de l’estalvi d’aigua en l’actual context de sequera i emergència climàtica.​

Article
Impulsat per l'Ajuntament de Reus

Des de la Regidoria de Recursos Humans i Medi Ambient de l’Ajuntament de Reus s’ha impulsat l’edició del conte animalista “En Peret Ganxet i el Benestar Animal”.

Butlletí