L’Ajuntament d'Olivella instal·larà plaques fotovoltaiques a l’edifici del Ganxo

11/04/2021 - 19:45

El ple ordinari del mes de març de l’Ajuntament d’Olivella, celebrat aquest dimarts 30 de març de 2021, ha aprovat el projecte d’instal·lació de plaques fotovoltaiques a l’edifici El Ganxo, una obra que té un pressupost de 30.041 euros i que contempla totes les actuacions i connexions necessàries per posar en marxa la instal·lació.

Les plaques fotovoltaiques produiran energia sostenible que cobrirà el 60 % del consum de l’edifici social i les pistes del Ganxo, Can Turiols i l’enllumenat públic de l’Avinguda de la Sardana. Tot plegat comportarà una reducció de les emissions de CO2 de 3.945 Kg CO2/any.

Està previst que la instal·lació es faci al llarg de l’any 2021, comptant amb una subvenció de la Diputació de Barcelona i amb recursos propis. Tota l’energia verda que es produeixi i es consumeixi provinent de les plaques fotovoltaiques es descompta directament de la facturació elèctrica.

A més, s’ha aprovat l’estudi per a la millora de l'eficiència i l'estalvi energètic del equipaments públics, en què es fa la diagnosi i les propostes d’actuació per millorar l’eficiència energètica i la reducció de petjada de carboni del camp de futbol municipal.

Amb aquests dos projectes, l’Ajuntament d’Olivella fa un pas més en l’aposta per les energies netes, la cura del medi ambient i per combatre el canvi climàtic.


Categories: 

Relacionats

Notícia

L'Agència Internacional de l'Energia admet per primera vegada en el seu informe anual que la demanda mundial de combustibles fòssils començarà a baixar a partir del 2025.

Article

Fira de Barcelona consumirà durant els propers anys energia verda de quilòmetre zero que subministrarà Endesa als tres recintes firals de Montjuïc, Gran Via i CCIB. L’adjudicació per concurs públic a aquesta companyia preveu que tota l’electricitat consumida per la institució firal continuï provenint de fonts renovables i que un 40% ho faci de plantes de producció properes per reduir les pèrdues en la distribució. D’aquesta manera, Fira manté la seva aposta per la sostenibilitat mediambiental i l’energia verda.

Notícia

L'Ajuntament d'Ullastrell va redactar un projecte per a la implantació d'una planta solar fotovoltaica d'autoconsum compartit al sostre de la pista poliesportiva. Amb el projecte es va demanar fa uns mesos una subvenció a la Diputació de Barcelona a tal efecte.

Butlletí