L’Ajuntament d'Olivella instal·larà plaques fotovoltaiques a l’edifici del Ganxo

11/04/2021 - 19:45

El ple ordinari del mes de març de l’Ajuntament d’Olivella, celebrat aquest dimarts 30 de març de 2021, ha aprovat el projecte d’instal·lació de plaques fotovoltaiques a l’edifici El Ganxo, una obra que té un pressupost de 30.041 euros i que contempla totes les actuacions i connexions necessàries per posar en marxa la instal·lació.

Les plaques fotovoltaiques produiran energia sostenible que cobrirà el 60 % del consum de l’edifici social i les pistes del Ganxo, Can Turiols i l’enllumenat públic de l’Avinguda de la Sardana. Tot plegat comportarà una reducció de les emissions de CO2 de 3.945 Kg CO2/any.

Està previst que la instal·lació es faci al llarg de l’any 2021, comptant amb una subvenció de la Diputació de Barcelona i amb recursos propis. Tota l’energia verda que es produeixi i es consumeixi provinent de les plaques fotovoltaiques es descompta directament de la facturació elèctrica.

A més, s’ha aprovat l’estudi per a la millora de l'eficiència i l'estalvi energètic del equipaments públics, en què es fa la diagnosi i les propostes d’actuació per millorar l’eficiència energètica i la reducció de petjada de carboni del camp de futbol municipal.

Amb aquests dos projectes, l’Ajuntament d’Olivella fa un pas més en l’aposta per les energies netes, la cura del medi ambient i per combatre el canvi climàtic.


Categories: 

Relacionats

Notícia
Notícia

 

Durant aquest juliol s'ha posat en marxa la nova instal·lació d'autogeneració elèctrica, que suposa un estalvi de despesa i d'emissions de CO2.

Notícia

Durant el mes de maig es va aprovar l'adhesió de l'Ajuntament d'Olivella al Pla d'Acció del Pacte d'Alcaldes per l'Energia Sostenible i el Clima (PAESC).

Butlletí