Olivella estudia subministrar el nucli antic d'aigua calenta a través d'una xarxa de calor

04/09/2023 - 12:07

Durant el mes de maig es va aprovar l'adhesió de l'Ajuntament d'Olivella al Pla d'Acció del Pacte d'Alcaldes per l'Energia Sostenible i el Clima (PAESC).

El passat 30 de juny el consistori va presentar la petició de subvenció per al projecte de la xarxa de calor del nucli antic, en el marc del Projecte Bioforces (Bioeconomia Forestal Circular i Sostenible) - Next Generation EU.

Aquesta xarxa preveu el subministrament d'aigua calenta al nucli antic, incloent-hi edificis municipals i habitatges privats. La xarxa de calor obtindria l'energia a partir de la biomassa generada pels boscos del municipi, siguin de titularitat pública o privada. Aquesta biomassa provindria de la gestió dels boscos, el manteniment de les franges perimetrals i l'obertura d'aclarides forestals per a la minimització del risc d'incendis i millorar l'eficàcia en la seva extinció en cas de produir-se.

El projecte s'ha presentat conjuntament amb la Mancomunitat Penedès Garraf, el Consell Comarcal de l'Alt Penedès, l'empresa AMBTU i el Centre Tecnològic Forestal de Catalunya. En les reunions mantingudes fins al moment també hi han assistit associacions de veïns, els propietaris forestals i entitats per la igualtat i la sostenibilitat.

La subvenció sol·licitada servirà per a la redacció de l'estudi de viabilitat del projecte i, un cop definides les necessitats i el disseny del projecte, es procedirà a la redacció del projecte executiu.   

Aquest projecte és un pas més d’Olivella en el compromís de reduir les seves emissions de CO₂ en un 55% fins al 2030 mitjançant l'eficiència energètica i un major ús d'energies renovables.


 

Municipis: 

Relacionats

Article

L'Oficina Local de Transició Energètica (OLTE) és un servei d’assessorament gratuït de l’Ajuntament de Sitges per apropar a la ciutadania els recursos, serveis, ajudes i informació per a un model nou de transició energètica just, racional i de qualitat. 

Notícia

Les 55 sol·licituds que s’han inscrit per participar en la primera Comunitat Energètica de Sitges finalment es podran beneficiar totes de l’energia generada a les instal·lacions fotovoltaiques dels edificis municipals del polígon Pruelles-Mas Alba

Notícia

La voluntat municipal és que totes les famílies inscrites puguin tenir l’energia solar i de Km0 que ofereix aquest projecte

Butlletí