L'Ajuntament de Vilanova estudiarà un canvi de gestió dels serveis de neteja i recollida de residus, i de jardineria

01/02/2020 - 08:00

El Ple de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú va tractar sobre les propostes d'iniciar estudis per avaluar el canvi de forma de gestió dels serveis de manteniment i neteja dels parcs i jardins i de neteja viària i recollida de residus, tots ells concessionats actualment a l'empresa Valoriza.

La regidora d'Espai Públic, Marta Jofra, ha explicat que en el cas del servei de neteja viària i recollida de residus ja s'ha elaborat l'estudi econòmic i que ara “ens cal acabar de determinar aspectes legals, jurídics i de gestió”.

Pel que fa al servei de jardineria, tot just s'ha encarregat l'estudi i s'espera tenir-ne resultats entre febrer i març. El govern municipal aposta per la possibilitat d'una gestió directa d'aquests serveis, tal com preveu el Pla d'Actuació Municipal. En aquest sentit, Marta Jofra ha explicat que l'objectiu dels estudis és determinar quina és la forma de gestió més beneficiosa i eficient, no només des d'un punt de vista econòmic, sinó també per les condicions dels treballadors. Així mateix, ha puntualitzat, “parlem de la possibilitat d'internalització i no de municipalització, perquè de fet el servei no deixa de ser municipal, l'únic que deixaria de ser una gestió indirecta per ser directe. Com a polítics és la nostra responsabilitat adoptar l'opció més eficient”.

Tots dos punts de l'ordre del dia s'han aprovat amb els vots a favor dels grups de govern (ERC, JxCat i Capgirem-CUP) i de Som VNG. Els grups del PSC i C's s'han abstingut. Per part de C's, s'ha demanat formar part de les comissions d'estudi, proposta que el govern ha declinat, argumentant que es facilitarà tota la informació puntualment. Per part del PSC, s'han expressat els dubtes de la formació en les possibilitats d'un canvi de gestió: “el 2014 ja es va posar sobre la taula la internalització de la jardineria amb mitjans propis i es va desaconsellar”, ha recordat el regidor Gerard Llobet.


 

Categories: 

Relacionats

Acte
15/12/2019
Mercat de segona ma i d’intercanvi. Rambla Sant Jordi cantonada Josep Calva. Vilanova i la Geltrú
Notícia

Comença el treball de camp de l'estudi de detall per la implantació de la recollida d'escombraries porta a porta a VNG. Durant les properes setmanes un equip de tècnics recorrerà la ciutat per recollir dades i determinar el millor sistema d'aportació per a cadascun dels usuaris del servei.

Acte
27/11/2020
Plaça La Fragata. Sitges En el marc del Festival Reciclart

Butlletí