L'Ajuntament de Montcada i Reixac aprova donar suport a la ILP per combatre la pobresa energètica

Font: Ajuntament de Montcada i Reixac
27/02/2015

El Ple de l'Ajuntament de Montcada i Reixac, en la seva sessió ordinària de febrer, celebrada el dia 26, va aprovar una moció d' ICV-EUiA, en nom de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) de Montcada i Reixac, per tal de donar suport a la Iniciativa Legislativa Popular (ILP) contra la pobresa energètica i de mesures urgents per fer front a l'emergència habitacional, que han posat en marxa l'Observatori DESC i les PAH de Catalunya.

Per mitjà d'aquest text, els grups municipals es van ratificar en els compromisos adquirits en Plens anteriors per tal de fer front a l'emergència habitacional, a donar suport a la ILP, a oferir els mitjans necessaris per facilitar la recollida de signatures necessària per tirar endavant la ILP i convocar el Consell Municipal de Serveis Socials per impulsar l'organització d'actes i accions de difusió d'aquesta iniciativa.

El text indica que, segons l'Institut Nacional d'Estadística, a Catalunya hi ha més de 200.000 llars amb tots els membres de la unitat familiar en situació d'atur, de les quals 95.000 no perceben cap ingrés. 'Resulta alarmant l'increment de la pobresa energètica, entesa com la dificultat per fer front a les factures de subministraments bàsics, com l'electricitat, l'aigua i el gas', apunta la moció, que explica que des del 2008, el preu dels rebuts d'aquests serveis ha experimentat un gran creixement. La moció recull dades de l'Enquesta de Condicions de Vida, que al 2011 indicava que a Catalunya hi ha 193.000 llars que no poden mantenir una temperatura adequada a casa i que només a l'Àrea Metropolitana de Barcelona, hi ha 72.039 expedients de suspensió del subministrament de l'aigua (dades del 2012).

Relacionats

Article

En el marc del conveni signat entre el Zoo de Barcelona i el Consorci del Besòs, s’han instal·lat a la llera del riu uns pòsters per donar a conèixer els ocells que podem observar més fàcilment a l’entorn del riu Besòs, des de Montcada i Reixac fins a la desembocadura.

Acte
16/09/2019
Biblioteca Elisenda (Tarragona, 32). Montcada i Reixac
Notícia

«Vallès Solar» vol promoure en els propers anys la instal·lació d'1M de m2 de plaques fotovoltaiques en cobertes d'empreses, naus i magatzems a tot el Vallès amb una inversió estimada de prop de 100M d'euros, assolint una reducció anual de 35.000 tones d'emissions de CO2 i una potència de 72 MW també amb caràcter anual. Es tracta d'un projecte a mig i llarg termini amb l'horitzó posat en l'agenda 2030 de les Nacions Unides.

Butlletí