L’Ajuntament de Mollet torna a realitzar Auditories Energètiques per lluitar contra la pobresa energètica de les persones vulnerables

12/05/2021 - 09:27

L’objectiu del programa, que es realitza amb el suport de la Diputació de Barcelona, és pal·liar els efectes de la pobresa energètica aportant elements de diagnosi social vinculats als impactes que provoquen l’exclusió habitacional i la vulnerabilitat energètica.

En aquests moments, a Mollet del Vallès s’estan realitzant un total de 70 auditories energètiques a 70 persones grans, majors de 65 anys, que són ateses pel Servei d’Atenció Domiciliària i el Servei de Teleassistència.

En concret, es fan dos visites a domicili en les quals es valora les característiques de l’habitatge, en quant a eficiència energètica, es revisa la contractació dels subministraments, així com l’eficiència dels electrodomèstics.

A més, es dóna suport a les persones ateses en les tramitacions de les diferents bonificacions i ajuts a que puguin tenir dret, se les orienta en la millora d’hàbits de consum i se’ls entrega un kit d’estalvi per a la llar.

Per la regidora coordinadora de Drets Socials, Ana Díaz “la pobresa energètica empitjora encara més la situació de vida de les persones més vulnerables” i per aquest motiu “fa temps que des de l’Ajuntament posem tots els mitjans al nostre abast per detectar i minvar les seves conseqüències, com ara la prova pilot del projecte Mollet amb Energia amb el que intentem detectar com està afectant la pobresa energètica a les persones grans del nostre municipi, des d’una visió integral, tenint en compte no sols aspectes energètics i de la llar, sinó també relacionats amb la salut o les relacions socials i de suport, entre d’altres”.


 

Categories: 

Relacionats

Notícia

L’Ajuntament de Mollet del Vallès ha presentat el document on s’estableix el full de ruta que seguirà a l’hora de planificar i aplicar noves polítiques i actuacions presents i futures encaminades a combatre el canvi climàtic a nivell local i global.

Notícia

L’Ajuntament de Caldes de Montbui ha establert un període de proves per fer més eficient l’enllumenat públic a través del sistema de telegestió que, un cop superat, procedeix a la seva implantació

Notícia
FIRHÀBITAT, 11, 12 i 13 de juny

Avià acull la primera edició de FIRHÀBITAT, una fira que durant l’11, 12 i 13 de juny farà del municipi berguedà el centre de referència de la bioconstrucció i l’eficiència energètica de Catalunya

Butlletí