L'Ajuntament de Manresa cedeix un solar al carrer Saleses per convertir-lo en horts urbans

Font: Ajuntament de Manresa
20/01/2015
L'alcalde Valentí Junyent i la presidenta de l'Associació de Veïns de les Escodines, Carme Carrió, han signat un conveni a través del qual l'entitat veïnal gestionarà un projecte que aprofita un espai en desús, promou l'autoconsum i l'horta ecològica, i enforteix la socialització de persones del barri.

L'Ajuntament de Manresa cedeix a l'Associació de Veïns i Veïnes de les Escodines un solar en desús situat al carrer Saleses, 10 per convertir-lo en cinc parcel·les destinades a horts urbans i amb l'objectiu de promoure l'agricultura de proximitat, l'autoconsum i l'horta ecològica així com ajudar a enfortir la socialització de persones del barri.

Aquest conveni de cessió temporal del terreny té una vigència de tres anys, que podran ser renovats expressament perquè l'Associació de les Escodines pugui tirar endavant el seu projecte.

L'Ajuntament assumirà el cost de l'esplanació de l'accés al terreny des del carrer Saleses, de l'execució d'una escomesa d'aigua potable i de l'execució de la xarxa principal d'abastament d'aigua potables a totes les feixes. Per la seva part, l'AVV Escodines gestionarà les cinc parcel·les, es farà càrrec de les despeses vinculades a l'ús del terreny.

Amb aquest acord, Ajuntament de Manresa col·labora amb aquest projecte veïnal per promoure els horts urbans, una aposta que va més enllà que d'una expressió com a activitat d'oci, ja que adquireixen també un marcat caràcter social, promovent l'autoconsum i desenvolupant funcions ambientals, urbanístiques, saludables i paisatgístiques.

La signatura del conveni l'ha fet aquest 16 de gener l'alcalde de Manresa, Valentí Junyent, i la presidenta de l'AVV Escodines, Carme Carrió. L'acte ha comptat amb la presència del regidor de Medi Ambient i Sostenibilitat, Jordi Serracanta; i el regidor de Ciutadania, Barris i Serveis Urbans, Joan Calmet; així com altres membres de l'entitat veïnal.

Municipis: 
AdjuntMida
Image icon hort.jpg59.59 KB

Relacionats

Acte
26/05/2020
Manresa
Article

En la situació actual de crisi pel coronavirus, l’Ajuntament de Manresa considera essencial que no hi hagi cap persona ni família que no disposi d’aigua corrent a casa. Per aquest motiu, Aigües de Manresa ha començat la instal·lació de comptadors d’aigua solidaris a les famílies vulnerables. Ja hi ha 23 casos detectats per Serveis Socials en què s’han instal·lat comptadors, i n’hi ha prop de 50 més que s’estan gestionant.

Notícia

L’Ajuntament de Manresa, amb la col·laboració de les associacions veïnals, estan col·locant adhesius als contenidors de la ciutat amb informació de com es fa correctament l’abocament i recollida de residus voluminosos,  ja sigui a través del servei específic porta a porta mitjançant una trucada prèvia al telèfon 010 o bé utilitzant la deixalleria a Bufalvent.

Butlletí