L'Ajuntament de Manresa cedeix un solar al carrer Saleses per convertir-lo en horts urbans

Font: Ajuntament de Manresa
20/01/2015
L'alcalde Valentí Junyent i la presidenta de l'Associació de Veïns de les Escodines, Carme Carrió, han signat un conveni a través del qual l'entitat veïnal gestionarà un projecte que aprofita un espai en desús, promou l'autoconsum i l'horta ecològica, i enforteix la socialització de persones del barri.

L'Ajuntament de Manresa cedeix a l'Associació de Veïns i Veïnes de les Escodines un solar en desús situat al carrer Saleses, 10 per convertir-lo en cinc parcel·les destinades a horts urbans i amb l'objectiu de promoure l'agricultura de proximitat, l'autoconsum i l'horta ecològica així com ajudar a enfortir la socialització de persones del barri.

Aquest conveni de cessió temporal del terreny té una vigència de tres anys, que podran ser renovats expressament perquè l'Associació de les Escodines pugui tirar endavant el seu projecte.

L'Ajuntament assumirà el cost de l'esplanació de l'accés al terreny des del carrer Saleses, de l'execució d'una escomesa d'aigua potable i de l'execució de la xarxa principal d'abastament d'aigua potables a totes les feixes. Per la seva part, l'AVV Escodines gestionarà les cinc parcel·les, es farà càrrec de les despeses vinculades a l'ús del terreny.

Amb aquest acord, Ajuntament de Manresa col·labora amb aquest projecte veïnal per promoure els horts urbans, una aposta que va més enllà que d'una expressió com a activitat d'oci, ja que adquireixen també un marcat caràcter social, promovent l'autoconsum i desenvolupant funcions ambientals, urbanístiques, saludables i paisatgístiques.

La signatura del conveni l'ha fet aquest 16 de gener l'alcalde de Manresa, Valentí Junyent, i la presidenta de l'AVV Escodines, Carme Carrió. L'acte ha comptat amb la presència del regidor de Medi Ambient i Sostenibilitat, Jordi Serracanta; i el regidor de Ciutadania, Barris i Serveis Urbans, Joan Calmet; així com altres membres de l'entitat veïnal.

Municipis: 
AdjuntMida
Image icon hort.jpg59.59 KB

Relacionats

Article

En aquests moments hi ha 49 caixes niu instal·lades a diversos sectors de la ciutat. Un informe de l’Ajuntament de Manresa n’ha constatat l’ocupació de 27 durant aquest 2019. El projecte de caixes niu va arrencar l’any 2017 i té l’objectiu d’afavorir la reproducció d’espècies d’ocells insectívors per combatre la processionària a la ciutat de Manresa

Acte
19/10/2019
Fira Ecoviure. Palau Firal.
Notícia
Ecoviure incorporarà una proposta específica per al públic familiar, el Petit Ecoviure

La fira Ecoviure se celebrarà enguany els dies 19 i 20 d'octubre al Palau Firal de Manresa, i continua sumant esforços amb la fira Cuida't, que se celebrarà els mateixos dies, seguint amb l'experiència iniciada l'edició anterior per sumar esforços al Bages entre fires amb un públic similar, convertint el Palau Firal en la seu d'un gran esdeveniment dedicat a la cura del medi ambient i de les persones.

Butlletí