L'Ajuntament de Manresa cedeix un solar al carrer Saleses per convertir-lo en horts urbans

Font: Ajuntament de Manresa
20/01/2015
L'alcalde Valentí Junyent i la presidenta de l'Associació de Veïns de les Escodines, Carme Carrió, han signat un conveni a través del qual l'entitat veïnal gestionarà un projecte que aprofita un espai en desús, promou l'autoconsum i l'horta ecològica, i enforteix la socialització de persones del barri.

L'Ajuntament de Manresa cedeix a l'Associació de Veïns i Veïnes de les Escodines un solar en desús situat al carrer Saleses, 10 per convertir-lo en cinc parcel·les destinades a horts urbans i amb l'objectiu de promoure l'agricultura de proximitat, l'autoconsum i l'horta ecològica així com ajudar a enfortir la socialització de persones del barri.

Aquest conveni de cessió temporal del terreny té una vigència de tres anys, que podran ser renovats expressament perquè l'Associació de les Escodines pugui tirar endavant el seu projecte.

L'Ajuntament assumirà el cost de l'esplanació de l'accés al terreny des del carrer Saleses, de l'execució d'una escomesa d'aigua potable i de l'execució de la xarxa principal d'abastament d'aigua potables a totes les feixes. Per la seva part, l'AVV Escodines gestionarà les cinc parcel·les, es farà càrrec de les despeses vinculades a l'ús del terreny.

Amb aquest acord, Ajuntament de Manresa col·labora amb aquest projecte veïnal per promoure els horts urbans, una aposta que va més enllà que d'una expressió com a activitat d'oci, ja que adquireixen també un marcat caràcter social, promovent l'autoconsum i desenvolupant funcions ambientals, urbanístiques, saludables i paisatgístiques.

La signatura del conveni l'ha fet aquest 16 de gener l'alcalde de Manresa, Valentí Junyent, i la presidenta de l'AVV Escodines, Carme Carrió. L'acte ha comptat amb la presència del regidor de Medi Ambient i Sostenibilitat, Jordi Serracanta; i el regidor de Ciutadania, Barris i Serveis Urbans, Joan Calmet; així com altres membres de l'entitat veïnal.

Municipis: 
AdjuntMida
Image icon hort.jpg59.59 KB

Relacionats

Notícia
Ho ha fet en el marc de la celebració de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus

Al web de l'Ajuntament de Manresa s'hi ha inclòs un apartat específic destinat a la Setmana de Prevenció de Residus, en el qual tothom que ho vulgui podrà consultar quins són els diferents tipus de residus que es generen de forma habitual.

Notícia

Un centenar de persones provinents de diferents punts de Catalunya han participat al Fòrum Energia d’Ecoviure, la trobada sobre energies renovables que cada any reuneix professionals, experts i responsables de l’administració per posar en comú coneixements al voltant d’aquesta matèria.

Notícia

A la trobada hi van assistir representants de ciutats europees i catalanes, per debatre estratègies i experiències en l’aplicació dels objectius de desenvolupament sostenible fixats per l’Agenda 2030. Amb motiu d’aquesta jornada a la ciutat de Manresa, l’Ajuntament, amb el suport de la Diputació de Barcelona, ha editat material de suport i productes de marxandatge amb l’objectiu de contribuir a la sensibilització sobre l’Agenda 2030 de Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides. 

Butlletí