L'Ajuntament de Girona s'adhereix a l'Associació Catalana de Municipis i Entitats per a la Gestió Pública de l'Aigua

16/07/2018 - 08:20

L'alcaldessa Marta Madrenas anuncia el compromís del govern de gestionar l'aigua a la ciutat de forma 100% pública a partir del 2020.

L’Ajuntament de Girona ha aprovat l’adhesió de la ciutat a l’Associació Catalana de Municipis i Entitats per l’Aigua Pública. La proposta s’ha debatut en el marc del Ple municipal ordinari del juliol i ha comptat amb el suport dels grups municipals de CiU, ERC-MES-AM, CUP – Crida per Girona i PSC-CP, que hi han votat a favor, i amb les abstencions del PP i els vots en contra de Ciutadans (C’s).

L’Associació Catalana de Municipis i Entitats per a la Gestió Pública de l’Aigua es va constituir el 31 de gener passat amb l’objectiu de promoure la gestió pública de l’aigua als municipis de Catalunya. Amb l’adhesió d’avui, Girona s’afegirà a les ciutats de Barcelona, Badalona, Cerdanyola del Vallès, el Prat de Llobregat, Sabadell, Santa Coloma de Gramenet i Terrassa, que formen part de l’entitat des dels inicis com a municipis fundadors.

L’alcaldessa de Girona ha aprofitat el debat sobre aquest punt en el Ple d’avui per anunciar el compromís del govern de la ciutat de gestionar el servei de forma pública. “La concessió actual acaba el 2020 i crec que ha arribat el moment de sacsejar aquest model a favor d’una gestió pública al 100%. Aprofito aquest ple per comunicar el compromís d’aquest govern que a partir del 2020 la gestió de l’aigua a la ciutat serà pública al 100%”, ha manifestat l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas. Des del 1976 la gestió de l’aigua a la ciutat està en mans privades. Entre el 1976 i el 1992 la gestió de l’aigua a la ciutat es va fer a través d’una concessió a Girona SA i, des d’aleshores fins a l’actualitat, es fa a través de la societat mixta AGISSA.

Tal com ha explicat l’alcaldessa, la decisió s’ha pres després que el consistori hagi estat uns mesos –concretament, des del mes d’octubre passat- al capdavant de la gestió d’AGISSA. “Hem estat recopilant dades i informació i hem arribat a diverses conclusions. Per això avui puc anar un pas més enllà i fer pública aquesta decisió: no treballarem per fer una nova concessió privada o semiprivada un cop finalitzi l’actual el 2020; sinó que treballarem per aprovar un model completament públic de la gestió de l’aigua. Evidentment, analitzarem les diferents possibilitats que hi ha i l’experiència en diverses ciutats per preparar el model que més s’adapti a la nostra realitat”, ha assegurat. 


 

Municipis: 
Etiquetes: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

L'Ajuntament de Girona i La Sorellona inicien les actuacions per millorar i potenciar l'estat ecològic de masses d'aigua en diversos punts del municipi.

Article

L'entitat esportiva Aligots de Girona, és un exemple del paper que les entitats poden assumir per implementar i donar a conèixer l'Agenda 2030.

Notícia

La institució ha analitzat l'impacte de totes les actuacions del Pla de Mandat 2020-2023 i compta amb un sistema de més de 1.200 indicadors per mesurar el grau de compliment dels objectius de desenvolupament sostenible (ODS) de l'Agenda 2030. "L'Agenda 2030 és el marc programàtic idoni per a la recuperació social i econòmica de la COVID-19", ha assenyalat Miquel Noguer, president de la Diputació.

Butlletí