L'Ajuntament de Collbató gestionarà el servei de l'aigua

Ajuntament de Collbató
16/02/2016 - 11:23

El servei de subministrament d'aigua potable de Collbató, que ara gestiona l'empresa Sorea, tornarà a mans de l'Ajuntament a partir de l'1 d'abril. Així ho va aprovar l'últim ple municipal. El govern aposta per la gestió directa a través del Consorci Públic per a la Gestió Integral d'Aigües de Catalunya per reduir els costos de la compra d'aigua.

 

La venda d'aigua per al 2016 a Collbató es basarà en una estructura tarifària més justa

La remunicipalització de l'aigua aprovada al ple extraordinari permetrà la gestió directa de l'aigua, la millora de la xarxa i la utilització de l’aigua dels pous. Amb aquestes accions combinades es preveu un escenari en el qual la reducció de costos portarà a la reducció de tarifa i a disposar d’un marge suficient per abordar les inversions, amortitzacions i bonificacions ecològiques i socials de la tarifa. S’estima que en aquest període de 20 anys es podrà reduir progressivament la tarifa fins al 12%, es podrà augmentar entre un 50 i un 70% el total d’aigua subministrada pels pous i, a més, s’augmentarà entre un 75 i un 80% el rendiment de la xarxa.

 

 

 

Etiquetes: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

En resposta a l’estat d’emergència per sequera declarat per la Generalitat en 202 municipis, entre els quals es troba Esplugues, l’Ajuntament ha decidit tancar totes les dutxes dels centres esportius municipals com a part de les mesures d’estalvi d’aigua.

Article

En un context de preemergència per sequera com el que està vivint tota Catalunya, aquesta instal·lació esportiva municipal ha reduït enguany el consum d’aigua gairebé un 50% · Les restriccions d’aigua a les instal·lacions esportives municipals estan ara mateix en estudi i podrien entrar en vigor en el moment en que la Generalitat de Catalunya decreti l’emergència per sequera

Notícia

La ciutat ha reduït els primers sis mesos de l’any el consum en més de 100 milions de litres d’aigua. L’Ajuntament del Prat és l’ens que ha reduït més el consum d’aigua a la ciutat, amb un estalvi de 52 milions de litres.

Butlletí