L’Ajuntament de Calella convoca una Taula sobre l’emergència climàtica

10/02/2020 - 11:00

La Taula comptarà amb tres especialistes: el geògraf Martí Boada, el biòleg marí Francesc Peters, i l’ornitòleg Enric Badosa.

Amb l’objectiu de buscar mesures per lluitar contra el canvi climàtic a nivell municipal, l’Ajuntament de Calella ha creat una Taula sobre l’Emergència Climàtica formada per agents locals de diferents àmbits, tant econòmic, com social, educatiu i de recerca. Formaran part d’aquesta taula representants dels grups municipals, així com tres especialistes designats per l’equip de govern: el geògraf especialitzat en medi ambient Martí Boada, el biòleg marí Francesc Peters, i l’ornitòleg Enric Badosa. 

Es preveu que la primera trobada de la Taula sigui al mes de febrer i, durant la primera sessió, la mateixa taula decidirà la periodicitat de les properes sessions. La Taula treballarà, calendaritzarà i desenvoluparà un pla municipal de resposta a l’emergència climàtica.

Aquesta taula sorgeix de la moció presentada pels grups municipals de Junts per Calella, ERC, Calella en Comú i CUP al Ple Ordinari del 3 d’octubre de 2019 en suport a la tercera vaga pel clima del 27S i per l’emergència climàtica i que va comptar amb els vots a favor de tots els assistents.


 

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

 

La mostra s'ha instal·lat a la plaça de Santa Anna i ha constat de tres activitats: un iglú transparent on s'ha pogut fer un escape room fins diumenge 1 de març, un joc de cubs amb informació sobre el canvi climàtic que es podrà visitar a la Biblioteca Pompeu Fabra fins el 14 de març, i una visita guiada el dissabte 29 per diferents llocs de Mataró on l’Ajuntament fa actuacions de mitigació/adaptació a la nova realitat climàtica.

Notícia
Plaques fotovoltaiques a la Biblioteca Pública Pompeu Fabra. Foto: Ajuntament de Mataró

Plaques fotovoltaiques a la Biblioteca Pública Pompeu Fabra. Foto: Ajuntament de Mataró

La Junta de Portaveus de l'Ajuntament de Mataró ha aprovat per unanimitat una Declaració institucional conjunta dels grups que integren el consistori per fer front al canvi climàtic des d’una perspectiva municipal, i per tant incloure la situació d’emergència climàtica en totes les planificacions d’actuació.

Butlletí