La Xarxa de Parcs Naturals celebra el Dia Europeu dels Parcs i la Setmana de la Natura

23/05/2024 - 16:07

La Xarxa de Parcs Naturals de la Diputació de Barcelona ofereix una setantena d’activitats gratuïtes per commemorar el Dia Europeu dels Parcs (24 de maig) i la Setmana de la Natura (del 22 de maig al 5 de juny).

Per celebrar aquestes efèmerides, els espais naturals de la Diputació de Barcelona promouen, entre altres, passejades guiades, tallers, exposicions, conferències, projeccions, jornades de portes obertes i contacontes. Les activitats són gratuïtes i, per a la gran majoria, cal inscipció prèvia.

Coincidint amb la celebració del Dia Europeu dels Parcs, el 24 de maig, se celebra el XXII Congrés ESPARC, que reuneix a Sigüenza personal tècnic de les administracions públiques dedicat a la planificació i la gestió d'àrees protegides i professionals de la conservació de la natura. La Diputació de Barcelona hi participa amb diverses ponències i la coordinació de dos dels sis tallers del congrés.

 

Dia Europeu dels Parcs i Setmana de la Natura

El Dia Europeu dels Parcs commemora la declaració dels primers parcs nacionals europeus a Suècia el 24 de maig del 1909. La Federació de Parcs Naturals i Nacionals d’Europa (EUROPARC), que aglutina 400 membres de 36 estats, entre ells la Xarxa de Parcs Naturals de la Diputació de Barcelona, celebra aquesta efemèride. El lema d’enguany és “Vota per la natura”, que pretén subratllar la importància de les àrees protegides.

La Xarxa de Parcs Naturals de la Diputació de Barcelona està formada per 14 espais naturals d'alt valor paisatgístic, ecològic i cultural, que abasten 102.772,5 hectàrees. La Xarxa garanteix un equilibri territorial i ambiental als 103 municipis del seu àmbit geogràfic, que representen més del 22 % del territori i el 70 % de la població de Catalunya. 

El Dia Europeu dels Parcs s’inclou dins de la Setmana de la Natura, organitzada des del 2016 per la Xarxa per a la Conservació de la Natura (XCN) amb el suport de la Generalitat de Catalunya i la col·laboració de la Diputació de Barcelona. La Setmana de la Natura 2024 s'estén del Dia de la Biodiversitat (22 de maig) al Dia Mundial del Medi Ambient (5 de juny).

 


 

Categories: 

Relacionats

Article

La Setmana de la Natura té lloc del 22 de maig, Dia Internacional de la Biodiversitat, al 5 de juny, Dia Mundial del Medi Ambient, i és una bona oportunitat per apropar-se a conèixer i passar a l’acció per la natura, a través de les més de 500 activitats que tindran lloc arreu de Catalunya.

Notícia

La ciutadania està convidada el cap de setmana, del 10 al 12 de maig, a sumar-se en accions per recollir i comptabilitzar els residus abandonats en el medi. L’Agència de Residus de Catalunya coordina la campanya a casa nostra, en la qual participen 451 entitats de 242 municipis en 38 comarques.

Acte

Butlletí