La Taula sobre l’Emergència Climàtica de Calella va iniciar els seus treballs

Font: Ajuntament de Calella i Radio Marina

23/03/2020 - 08:00

La jornada va comptar amb una conferència a càrrec dels tres experts que formen part de la taula: el geògraf Martí Boada, el biòleg marí Francesc Peters i l’ornitòleg Enric Badosa.

Martí Boada ha destacat perquè es considera una situació d’emergència. Aquesta taula haurà de determinar quines accions es poden fer per mitigar els efectes del canvi climàtic: pensar globalment i actuar de manera local.  La taula arriba després de les conseqüències del temporal Glòria. El geògraf opina que els processos s’han accelerat i la capacitat de reacció davant aquests fenòmens s’ha escurçat.

En aquesta primera trobada s’ha decidit la periodicitat de les sessions i s’ha posat fil a l’agulla per aconseguir els seus objectius: planificar i desenvolupar un Pla Municipal de resposta a l’emergència climàtica.


Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

La Taula comptarà amb tres especialistes: el geògraf Martí Boada, el biòleg marí Francesc Peters, i l’ornitòleg Enric Badosa.

Notícia

 

La mostra s'ha instal·lat a la plaça de Santa Anna i ha constat de tres activitats: un iglú transparent on s'ha pogut fer un escape room fins diumenge 1 de març, un joc de cubs amb informació sobre el canvi climàtic que es podrà visitar a la Biblioteca Pompeu Fabra fins el 14 de març, i una visita guiada el dissabte 29 per diferents llocs de Mataró on l’Ajuntament fa actuacions de mitigació/adaptació a la nova realitat climàtica.

Notícia
Plaques fotovoltaiques a la Biblioteca Pública Pompeu Fabra. Foto: Ajuntament de Mataró

Plaques fotovoltaiques a la Biblioteca Pública Pompeu Fabra. Foto: Ajuntament de Mataró

La Junta de Portaveus de l'Ajuntament de Mataró ha aprovat per unanimitat una Declaració institucional conjunta dels grups que integren el consistori per fer front al canvi climàtic des d’una perspectiva municipal, i per tant incloure la situació d’emergència climàtica en totes les planificacions d’actuació.

Butlletí