La recollida porta a porta arriba a les urbanitzacions de Mataró

24/05/2022 - 14:00

Totes les urbanitzacions adoptaran el nou sistema de recollida a l’octubre, i se’n retiraran els contenidors que molts cops són ‘punts negres’.

La recollida de la brossa domiciliària porta a porta arribarà a Mataró aquesta tardor. El mes d’octubre entrarà en funcionament, en paral·lel, a totes les urbanitzacions del terme municipal. Fins ara, només s’ha adoptat aquest sistema de recollida a nivell comercial.

El porta a porta a les urbanitzacions de Mataró és la darrera de les novetats del contracte de la brossa i la neteja de la ciutat que queden per entrar en vigor. L’Ajuntament ha tot just iniciat la campanya de comunicació, amb els veïns de Vallveric. Faran reunions i tallers amb les diferents urbanitzacions, una per una, per acabar de definir el sistema de recollida que s’hi implementarà. La data d’entrada en funcionament està fixada, però: a finals d’octubre d’aquest 2022.

Al terme municipal de Mataró hi ha sis urbanitzacions, unes 700 parcel·les on hi resideixen aproximadament unes 2.000 persones. Els veïns de La Fornenca, Can Quirze, Cal Marquès, La Cornisa, Les Sureres/Santa Maria i Can Vilardell seran els primers mataronins a qui se’ls recollirà la brossa porta a porta, d’acord a un calendari establert de fraccions per dia. Fins ara el porta a porta s’ha limitat al comerç. Sí que hi ha porta a porta en localitats veïnes com Argentona o properament Llavaneres. El porta a porta, com la recollida selectiva mòbil del Centre de Mataró, permet augmentar i molt la separació correcta de residus.

 


 

Municipis: 
Etiquetes: 
Categories: 

Relacionats

Article

Aquest és el balanç de les primeres setmanes de funcionament del servei de recollida selectiva, que s'aplica a un miler de llars de vuit urbanitzacions de Mataró.

Notícia

El nou servei de l'Ajuntament de Mataró s’engega el proper diumenge 30 d’octubre a totes les urbanitzacions ubicades fora del nucli urbà. Els veïns i veïnes hauran de deixar els diferents residus correctament separats a la porta del seu habitatge segons el calendari i horaris establerts.

Notícia

A partir d’ara, el Consorci de Residus del Maresme es resitúa i queda integrat dins de Maresme Circular amb l’objectiu de promoure l’economia circular a la comarca.

Butlletí