La recollida d’escombraries porta a porta s’estrena al barri de Sant Andreu, a Barcelona

Font: Betevé

26/05/2021 - 09:26

La recollida d’escombraries porta a porta s’ha estrenat a Sant Andreu de Palomar. Els veïns d’aquest barri de Barcelona ja no poden llençar les escombraries als contenidors habituals, després que s’hagi implantat aquest nou sistema. Als carrers ja només hi queden els contenidors de vidre. La resta, un total de 238, es van retirar diumenge.

Des d’aquest dilluns els veïns han de baixar les escombraries a la porta de casa en unes bosses que porten un xip incorporat per poder identificar les llars d’on provenen. Ho han de fer en un horari marcat, al vespre. A més, el tipus de residus que poden deixar-hi depèn del dia de la setmana: la fracció orgànica es pot baixar tres dies, els envasos, dos dies, i el paper i el rebuig, un. Els serveis municipals recullen les bosses a partir de les 22 h.

Podeu llegir la notícia complerta a la font original


 

Etiquetes: 

Relacionats

Notícia

Després de la implantació del Porta a Porta, la recollida selectiva neta es del 76% i situa Sant Andreu entre les 15 recollides selectives més altes en municipis de més de 5.000 habitants de tot Catalunya.

Notícia
Canvis per adaptar el sistema a les necessitats del barri

La recollida selectiva de residus es duplica al barri de Sant Andreu de Palomar amb el porta a porta i passa del 37% al 76% després d’un mes en marxa. La comissió amb el veïnat i les entitats ha establert alguns canvis per adaptar el sistema a les necessitats del barri.

Notícia

Segons dades provisionals, els resultats de recollida selectiva a Calaf des del 25 de maig, data d'inici del porta a porta, fins al 7 de juny, han arribat al 84%. Tenint en compte que durant el mateix període de l'any passat el percentatge de reciclatge va ser del 33%, els resultats obtinguts en les primeres setmanes de funcionament del porta a porta són molt positius, ja que el tant per cent s'ha incrementat en un 51%.

Butlletí